Нирки яловичі на сковороді
(покроковий рецепт з фото)
Яловиче субпродукти не так часто використовують для приготування. Багато хто не знає, як і що з ними можна зробити. Розповідаю простий і швидкий рецепт, як приготувати нирки яловичі на сковороді.
Обсмажені нирки можна подавати з гарніром з картоплі, макаронів, з рисом або гречкою. А можна подати упереміш з овочами як окрему страву. Тут відсутній характерний запах субпродуктів, тому ніхто й не здогадається, що ж перед ним на тарілці. До столу страву подають теплим.
- Нирки яловичі - 0, 5 кілограма
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Мармелад - 1 Ст. Ложка
- Соняшникова олія - За смаком
- Цибуля - 1 штука
- Перець жовтий - 0, 5 штуки
- Перець червоний - 0, 5 штуки
- Перець зелений - 0, 5 штуки
1
Гарненько промийте нирки, наріжте їх невеликими шматочками і посоліть.
2
Очистіть і наріжте півкільцями ріпчасту цибулю. Вимийте перці, очистіть від насіння і наріжте їх невеликими смужками.
3
Сковороду розігрійте з рослинним маслом і викладіть цибулю, перемішайте і додайте перець, посоліть і обсмажуйте 2 хвилини.
4
Перекладіть овочі в миску і поверніть сковороду на вогонь. Викладіть нирки і перемішайте, обсмажуйте до утворення коричневої скоринки.
5
Викладіть подрібнений мармелад на нирки, обсмажуйте і перемішуйте.
6
Перекладіть нирки в тарілку. Перед подачею змішайте нирки з овочами, прикрасьте гілочкою розмарину і подавайте до столу.