Лазанья по-російськи
(покроковий рецепт з фото)
Традиційні страви часом знаходять самі незвичайні втілення. Одним з таких цікавих варіантів можна вважати рецепт приготування лазаньї по-російськи на основі улюблених багатьма млинчиків.
Цей простий рецепт лазаньї по-російськи може стати відмінною закускою, а також основною стравою. При бажанні курку можна замінити м'ясним фаршем, додавши в нього томатний соус.
- Куряче філе - 400 грам
- Мал - 100 грам
- Яйця - 6 штук
- Вершкове масло - 50 грам
- Борошно - 4 Ст. Ложки
- Вершки - 200 мілілітрів
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Мускатний горіх - 1 щіпка
- Кріп - 1 щіпка
- Цибулина - 1 штука
- Гриби - 500 грам
- Млинці - 12 штук
1. Куряче філе або іншу частину курки ретельно промити і залити холодною водою. Довести до кипіння і варити на середньому вогні до готовності. Тим часом на сковороду налити трохи олії і відправити туди подрібнену цибулю. Обсмажити до золотистого кольору. Гриби вимити, обсушити і додати до цибулі. Смажити на середньому вогні, посолити і поперчити за смаком.
2. Паралельно з основним процесом (або заздалегідь) необхідно посмажити тоненькі несолодкі млинці і ще гарячими змастити їх вершковим маслом.
3. Рецепт приготування лазаньї по-російськи не обійдеться без традиційного соусу Бешамель. На сковороді або в невеликому сотейнику розтопити вершкове масло і всипати борошно. Обсмажити трохи, а потім тонкою цівкою влити вершки (можна використовувати молоко). Ретельно перемішати, щоб не було грудок, і уварити. Додати за смаком сіль, перець і мускатний горіх.
4. Зварену курку остудити трохи і подрібнити. Також необхідно відварити рис в підсоленій воді або бульйоні від курки. Дно жароміцної форми застелити млинцями так, щоб був запас на бортах форми.
5. Готовий рис з'єднати з подрібненим кропом. Викласти в форму і накрити млинцями.
6. Яйця зварити круто, охолодити і нарізати. Викласти наступним шаром. Підсолити при бажанні.
7. Курку викласти в наступній на шар млинців, затоку половиною соусу.
8. Верхнім шаром начинки будуть смажені гриби з цибулею. В процесі найкраще злегка притискати млинці руками, щоб лазіння по-російськи в домашніх умовах була більш щільною.
9. Що залишився соус вилити зверху, розподіливши по начинці.
10. Верх щільно накрити млинцями, загорнувши в середину краю. Розтопити трохи вершкового масла і вилити його на зверху. Щоб лазіння ретельно пропеклась, але не пригоріла, форму краще накрити фольгою на перші 15-20 хвилин.
11. Потім фольгу можна зняти і довести лазанью до готовності. Після приготування краще залишити її в формі ще хвилин на 15-20, щоб вона трохи охолола, а потім розділяти на порційні шматочки і подавати до столу.