Рецепт М'ясо по-арабськи фото

М'ясо по-арабськи
(покроковий рецепт з фото)

Арабська кухня
Птах
Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю , На святковий стіл , День народження , Романтична вечеря , Святковий обід
Гарячі страви
Кількість порцій: 4
Час приготування: 2 г. 40 хв.

Побалуйте себе вельми оригінальним поєднанням м'яса і волоських горіхів, спробуйте приготувати м'ясо по-арабськи. Чому б не поекспериментувати? Виходить смачно - домашнім сподобалося.

Опис приготування:

Арабська кухня представляється нам чимось екзотичним і пряним. І правда, в приготуванні їжі використовується багато спецій, які надають м'ясу запаморочливий аромат. Я хочу поділитися з вами рецептом приготування м'яса по-арабськи. Найпоширеніший вид м'яса в арабській кухні - баранина. Курка стоїть на другому місці, ну а свинина не використовується зовсім. Для приготування цієї страви я використовувала курячу грудку, а ви можете спробувати яловичу або баранячу вирізку. Вийде неймовірно смачно! цікаво? Тоді читайте рецепт м'яса по-арабськи з фото.

  • М'ясо - 600 грам (куряча грудка, яловича або бараняча вирізка)
  • Яйця - 2 штуки
  • Вершкове масло - 20 грам
  • Сир - 50 грам (твердих сортів)
  • Грецькі горіхи - 100 грам
  • Молоко - 200 мілілітрів
  • Лимон - 1 штука
  • Цибуля - 1 штука
  • Часник - 2 зубчики
  • Панірувальні сухарі - - За смаком
  • Рослинна олія - 50-100 мілілітрів
  • Сіль, перець, спеції - - За смаком
м'ясо по-арабськи - фото крок 1
М'ясо промийте і розріжте на порційні шматочки. Потім покладіть 1 шматочок на дошку, накрийте харчовою плівкою (щоб не забруднити одяг) і трохи відбийте. Відбийте всі інші шматочки подібним чином.
м'ясо по-арабськи - фото крок 2
Починайте готувати маринад. Для цього в глибокій мисці збийте 2 яйця.
м'ясо по-арабськи - фото крок 3
Потім додайте до яйця вершкове масло і влийте молоко.
м'ясо по-арабськи - фото крок 4
Додайте в маринад натертий на дрібній тертці сир, а після цього ретельно збийте все міксером.
м'ясо по-арабськи - фото крок 5
Цибулю очистіть і наріжте великими півкільцями.
м'ясо по-арабськи - фото крок 6
Перекладіть нарізану цибулю в маринад і додайте сік одного лимона.
м'ясо по-арабськи - фото крок 7
Додайте в маринад подрібнений часник і відбите м'ясо. Поставте м'ясо в холодильник. Мінімальний час - 2 годину, але найкраще залишити м'ясо на ніч.
м'ясо по-арабськи - фото крок 8
Поки м'ясо маринується, приготуйте паніровці. Для цього подрібніть волоські горіхи (в блендері або за допомогою дрібної терки) і змішайте з панірувальними сухарями.
м'ясо по-арабськи - фото крок 9
Обваляйте м'ясо в паніровці.
м'ясо по-арабськи - фото крок 10
У сковороді розігрійте масло. Масло має покривати м'ясо до середини. Обсмажуйте м'ясо на повільному вогні, а потім переверніть і продовжуйте обсмажувати із закритою кришкою.
м'ясо по-арабськи - фото крок 11
М'ясо по-арабськи готовий. Смачного!

Схожі рецепти