Рецепт Баклажани по-арабськи в духовці фото

Баклажани по-арабськи в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Арабська кухня
Овочі , Баклажан
Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

У традиційної арабської кухні можна знайти досить багато цікавих рецептів, які без праці можна втілити в життя. І цей рецепт баклажанів по-арабськи в духовці якраз один з таких.

Опис приготування:

Я думаю, що всі любителі різних фаршированих овочів оцінять цей рецепт приготування баклажанів по-арабськи в духовці, адже в ньому якраз і розповідається, як їх фарширувати. Відразу попереджаю, що, незважаючи на таке заморське назву, готувати цю страву просто, а всі інгредієнти без праці можна купити в будь-якому магазині. Зате в результаті блюдо виходить дуже смачне і неймовірно красиве, тому його можна сміливо пропонувати гостям. Загалом, обов'язково спробуйте приготувати баклажани по-арабськи в духовці в домашніх умовах, ви не пошкодуєте про витрачений час.

1) Баклажани промиваємо і витираємо насухо, розрізаємо кожен уздовж на дві частини і акуратно за допомогою ложки виколупуємо з баклажанів м'якоть.

2) Тепер м'якоть необхідно подрібнити, а з помідора зняти шкірку і також його дрібно нарізати. Потім перекручуємо м'ясо через м'ясорубку і з'єднуємо його з нарізаним дрібно цибулею, м'якоттю баклажана і помідором. Додаємо в цю суміш оливкову олію, пряні трави, сіль і перець, ретельно все перемішуємо.

3) Поки начинка настоюється, ми опускаємо вимочувати баклажани в солону воду приблизно на 5 хвилин.

4) Виймаємо човники з баклажанів з соляного розчину, акуратно віджимаємо їх і фаршируємо приготованою з м'яса і овочів сумішшю.

5) Викладаємо начинені половинки баклажанів на деко і робимо на них шапку з тертого сиру. Ставимо деко в розігріту до 190 градусів духовку і запікаємо баклажани 10-15 хвилин.

6) Поки баклажани готуються, ми нарізаємо дрібно свіжу зелень і змішуємо її зі сметаною. Готову страву подаємо до столу зі сметанним соусом.

Наші смачні і ароматні баклажани готові, приємного апетиту!


  • Баклажан - 2 штуки
  • Помідор - 1 штука
  • Баранина або телятина - 100 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Сир твердий - 160 грам
  • Крем - 1/4 склянки
  • Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
  • Суміш пряних середземноморських трав- За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Сіль - За смаком
  • Зелень свіжа - За смаком
Я думаю, що всі любителі різних фаршированих овочів оцінять цей рецепт приготування баклажанів по-арабськи в духовці, адже в ньому якраз і розповідається, як їх фарширувати. Відразу попереджаю, що, незважаючи на таке заморське назву, готувати цю страву просто, а всі інгредієнти без праці можна купити в будь-якому магазині. Зате в результаті блюдо виходить дуже смачне і неймовірно красиве, тому його можна сміливо пропонувати гостям. Загалом, обов'язково спробуйте приготувати баклажани по-арабськи в духовці в домашніх умовах, ви не пошкодуєте про витрачений час.

1) Баклажани промиваємо і витираємо насухо, розрізаємо кожен уздовж на дві частини і акуратно за допомогою ложки виколупуємо з баклажанів м'якоть.

2) Тепер м'якоть необхідно подрібнити, а з помідора зняти шкірку і також його дрібно нарізати. Потім перекручуємо м'ясо через м'ясорубку і з'єднуємо його з нарізаним дрібно цибулею, м'якоттю баклажана і помідором. Додаємо в цю суміш оливкову олію, пряні трави, сіль і перець, ретельно все перемішуємо.

3) Поки начинка настоюється, ми опускаємо вимочувати баклажани в солону воду приблизно на 5 хвилин.

4) Виймаємо човники з баклажанів з соляного розчину, акуратно віджимаємо їх і фаршируємо приготованою з м'яса і овочів сумішшю.

5) Викладаємо начинені половинки баклажанів на деко і робимо на них шапку з тертого сиру. Ставимо деко в розігріту до 190 градусів духовку і запікаємо баклажани 10-15 хвилин.

6) Поки баклажани готуються, ми нарізаємо дрібно свіжу зелень і змішуємо її зі сметаною. Готову страву подаємо до столу зі сметанним соусом.

Наші смачні і ароматні баклажани готові, приємного апетиту!

Схожі рецепти