Баклажани по-арабськи в духовці
(покроковий рецепт з фото)
У традиційної арабської кухні можна знайти досить багато цікавих рецептів, які без праці можна втілити в життя. І цей рецепт баклажанів по-арабськи в духовці якраз один з таких.
Я думаю, що всі любителі різних фаршированих овочів оцінять цей рецепт приготування баклажанів по-арабськи в духовці, адже в ньому якраз і розповідається, як їх фарширувати. Відразу попереджаю, що, незважаючи на таке заморське назву, готувати цю страву просто, а всі інгредієнти без праці можна купити в будь-якому магазині. Зате в результаті блюдо виходить дуже смачне і неймовірно красиве, тому його можна сміливо пропонувати гостям. Загалом, обов'язково спробуйте приготувати баклажани по-арабськи в духовці в домашніх умовах, ви не пошкодуєте про витрачений час.
1) Баклажани промиваємо і витираємо насухо, розрізаємо кожен уздовж на дві частини і акуратно за допомогою ложки виколупуємо з баклажанів м'якоть.
2) Тепер м'якоть необхідно подрібнити, а з помідора зняти шкірку і також його дрібно нарізати. Потім перекручуємо м'ясо через м'ясорубку і з'єднуємо його з нарізаним дрібно цибулею, м'якоттю баклажана і помідором. Додаємо в цю суміш оливкову олію, пряні трави, сіль і перець, ретельно все перемішуємо.
3) Поки начинка настоюється, ми опускаємо вимочувати баклажани в солону воду приблизно на 5 хвилин.
4) Виймаємо човники з баклажанів з соляного розчину, акуратно віджимаємо їх і фаршируємо приготованою з м'яса і овочів сумішшю.
5) Викладаємо начинені половинки баклажанів на деко і робимо на них шапку з тертого сиру. Ставимо деко в розігріту до 190 градусів духовку і запікаємо баклажани 10-15 хвилин.
6) Поки баклажани готуються, ми нарізаємо дрібно свіжу зелень і змішуємо її зі сметаною. Готову страву подаємо до столу зі сметанним соусом.
Наші смачні і ароматні баклажани готові, приємного апетиту!
- Баклажан - 2 штуки
- Помідор - 1 штука
- Баранина або телятина - 100 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Сир твердий - 160 грам
- Крем - 1/4 склянки
- Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
- Суміш пряних середземноморських трав- За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
- Зелень свіжа - За смаком
1) Баклажани промиваємо і витираємо насухо, розрізаємо кожен уздовж на дві частини і акуратно за допомогою ложки виколупуємо з баклажанів м'якоть.
2) Тепер м'якоть необхідно подрібнити, а з помідора зняти шкірку і також його дрібно нарізати. Потім перекручуємо м'ясо через м'ясорубку і з'єднуємо його з нарізаним дрібно цибулею, м'якоттю баклажана і помідором. Додаємо в цю суміш оливкову олію, пряні трави, сіль і перець, ретельно все перемішуємо.
3) Поки начинка настоюється, ми опускаємо вимочувати баклажани в солону воду приблизно на 5 хвилин.
4) Виймаємо човники з баклажанів з соляного розчину, акуратно віджимаємо їх і фаршируємо приготованою з м'яса і овочів сумішшю.
5) Викладаємо начинені половинки баклажанів на деко і робимо на них шапку з тертого сиру. Ставимо деко в розігріту до 190 градусів духовку і запікаємо баклажани 10-15 хвилин.
6) Поки баклажани готуються, ми нарізаємо дрібно свіжу зелень і змішуємо її зі сметаною. Готову страву подаємо до столу зі сметанним соусом.
Наші смачні і ароматні баклажани готові, приємного апетиту!