Рецепт Баклажани під сиром в духовці фото

Баклажани під сиром в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Молочні продукти , Сир , Баклажан
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , Літні
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Багато рецептів з баклажанів ви знаєте? Тещин язик та ікра? Сьогодні я розповім, як приготувати баклажани під сиром в духовці. Закуска виходить дуже смачною, легкої, в міру гострої.

Опис приготування:

Як на мене, ця закуска просто ідеально підходить до м'ясних страв. Її я часто готую на пікнік або на шашлики. Баклажани під сиром виходять дуже смачними, одночасно легкими і ситними. Баклажани з часничком і помідором, запечені в духовці, це дійсно дуже смачно, а ще під сирною шапочкою… так взагалі виходить мало не ресторанне блюдо. Що ж, давайте починати готувати і швидше пробувати!

  • Баклажан - 1 штука
  • Помідори - 2 штуки
  • Сир твердий - 70 грам
  • Часник - 2 зубчики
  • Сіль - За смаком
  • Зелень - За смаком
баклажани під сиром в духовці - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Часник очистіть від лушпиння, баклажан і помідори промийте.
баклажани під сиром в духовці - фото крок 2
Баклажан порізати на кружечки товщиною 8-10 мм. Сіль баклажани, складіть в миску і залиште на 30 хвилин, потім промийте кружечки баклажанів і просушіть. Це потрібно робити, щоб баклажани не гірчить в готовій страві.
баклажани під сиром в духовці - фото крок 3
Розкладіть кружечки баклажанів на деко, застелене пергаментом. Зверху на кожен кружечок покладіть кілька маленьких шматочків часнику.
баклажани під сиром в духовці - фото крок 4
Потім покладіть тонкі кружальця помідора.
баклажани під сиром в духовці - фото крок 5
Твердий сир натріть на крупній тертці і присипте їм кожен кружечок баклажана з помідором. Надішліть в духовку на 30 хвилин (температура - 180 градусів).
баклажани під сиром в духовці - фото крок 6
Баклажани під сиром в духовці готові. Перекладіть їх на тарілку, прикрасьте подрібненою зеленню. Їжте із задоволенням!

Схожі рецепти