М'ясний паштет
(покроковий рецепт з фото)
Домашній паштет можна приготувати з будь-якого виду м'яса, головне те, що він буде натуральним, без консервантів, без барвників та інших непотрібних продуктів. До того ж це дуже легко і швидко. Дивіться рецепт!
Сьогодні хочу поділиться улюбленим рецептом паштету з телятини, тому дивіться, як його приготувати. Якщо не брати до уваги час, витрачений на варіння м'яса, то процес дуже швидкий: готове м'ясо перекрутити зі смаженими овочами і маслом, спеції за смаком і готово! Зберігайте готовий паштет в холодильнику, в скляній банці під кришкою. Він відмінно намазується на тости, крекери, годиться для сніданку або перекусу. Приготувати такий паштет можна з будь-якого виду м'яса, але не жирного. Час варіння регулюйте самостійно, експериментуйте зі спеціями. Я в готовий паштет додаю пару пучок мускатного горіха. Пробуйте!
- Відварна телятина - 300 грам
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 0, 5 штуки
- Часник - 1 зубчик (по бажанню)
- Вершкове масло - 80 грам
- Бульйон м'ясний - 30-50 мілілітрів
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Сіль, перець - За смаком
- Мускатний горіх - 1 щіпка
1. Підготуйте продукти, шматочок м'яса візьміть більше, з урахуванням того, що воно трохи увариться. Помістіть його в киплячу воду і варіть 2 години при слабкому кипінні. За кілька хвилин 10 до кінця варіння посоліть бульйон за смаком. М'ясо має бути м'яким і готовим повністю, якщо потрібно, варіть довше. Але молоденька телятина за 2 години буде готова. Вершкове масло залиште на столі, воно знадобиться пізніше і має бути м'яким.
2. Цибулю і моркву подрібніть і обсмажте до готовності на ложці рослинного масла.
3. Дайте овочам трохи охолонути.
4. Готове м'ясо трохи остудіть, наріжте невеликими шматочками, видаліть жилки і плівки.
5. М'ясо з овочами і маслом пропустіть тричі через дрібне сито м'ясорубки або скористайтеся подрібнювачем.
6. Додайте м'ясний бульйон, перемішайте добре. Консистенція м'ясного паштету повинна бути щільною, але щоб він легко намазувався на хліб, тримав форму і не розпливався. Додати сіль, поперчіть за смаком.
7. М'ясний паштет готовий.
8. Приберіть в холодильник на годинку-другу. Зберігати паштет потрібно в щільно закритій скляній тарі.
9. Смачного!