Рецепт М'ясний паштет фото

М'ясний паштет
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Телятина
ПП рецепти
На вечерю, На полуденок, Для дітей, На сніданок, Фуршет
Паштети

Домашній паштет можна приготувати з будь-якого виду м'яса, головне те, що він буде натуральним, без консервантів, без барвників та інших непотрібних продуктів. До того ж це дуже легко і швидко. Дивіться рецепт!

Сьогодні хочу поділиться улюбленим рецептом паштету з телятини, тому дивіться, як його приготувати. Якщо не брати до уваги час, витрачений на варіння м'яса, то процес дуже швидкий: готове м'ясо перекрутити зі смаженими овочами і маслом, спеції за смаком і готово! Зберігайте готовий паштет в холодильнику, в скляній банці під кришкою. Він відмінно намазується на тости, крекери, годиться для сніданку або перекусу. Приготувати такий паштет можна з будь-якого виду м'яса, але не жирного. Час варіння регулюйте самостійно, експериментуйте зі спеціями. Я в готовий паштет додаю пару пучок мускатного горіха. Пробуйте!

  • Відварна телятина - 300 грам
  • Цибуля - 1 штука
  • Морква - 0, 5 штуки
  • Часник - 1 зубчик (по бажанню)
  • Вершкове масло - 80 грам
  • Бульйон м'ясний - 30-50 мілілітрів
  • Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
  • Сіль, перець - За смаком
  • Мускатний горіх - 1 щіпка
м'ясний паштет - фото крок 1
1. Підготуйте продукти, шматочок м'яса візьміть більше, з урахуванням того, що воно трохи увариться. Помістіть його в киплячу воду і варіть 2 години при слабкому кипінні. За кілька хвилин 10 до кінця варіння посоліть бульйон за смаком. М'ясо має бути м'яким і готовим повністю, якщо потрібно, варіть довше. Але молоденька телятина за 2 години буде готова. Вершкове масло залиште на столі, воно знадобиться пізніше і має бути м'яким.
м'ясний паштет - фото крок 2
2. Цибулю і моркву подрібніть і обсмажте до готовності на ложці рослинного масла.
м'ясний паштет - фото крок 3
3. Дайте овочам трохи охолонути.
м'ясний паштет - фото крок 4
4. Готове м'ясо трохи остудіть, наріжте невеликими шматочками, видаліть жилки і плівки.
м'ясний паштет - фото крок 5
5. М'ясо з овочами і маслом пропустіть тричі через дрібне сито м'ясорубки або скористайтеся подрібнювачем.
м'ясний паштет - фото крок 6
6. Додайте м'ясний бульйон, перемішайте добре. Консистенція м'ясного паштету повинна бути щільною, але щоб він легко намазувався на хліб, тримав форму і не розпливався. Додати сіль, поперчіть за смаком.
м'ясний паштет - фото крок 7
7. М'ясний паштет готовий.
м'ясний паштет - фото крок 8
8. Приберіть в холодильник на годинку-другу. Зберігати паштет потрібно в щільно закритій скляній тарі.
м'ясний паштет - фото крок 9
9. Смачного!

Схожі рецепти