М'ясні кульки в листковому тісті
(покроковий рецепт з фото)
Оригінальна і легке в приготуванні блюдо, яке можна приготувати до сімейної вечері або до приходу гостей. Ситно, просто і дуже смачно! Спробуйте!
Приготувати м'ясні кульки в листковому тісті зможе будь-який початківець кулінар. Інгредієнтів мінімум, а виходить - просто пальчики оближеш! Прикрасьте цим блюдом святковий стіл або просто побалуйте своїх домочадців. Соковиті і ароматні м'ясні кульки в союзі з ніжним і повітряним тестом - чим не привід урізноманітнити повсякденне меню. Тісто може бути як дріжджове, так и бездрожжевое, але обов'язково листкове! Можна приготувати домашнє листкове тісто, але для економії часу я люблю використовувати покупне.
- Тісто листкове - 500 грам
- Фарш м'ясний - 500 грам
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 1 зубчик
- Жовток - 1 штука
- Молоко - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти. Тісто заздалегідь розморозити при кімнатній температурі.
Перекладіть фарш в глибоку миску. Додайте до нього подрібнену цибулину, пропущений через прес часник, сіль і перець за смаком. Ретельно перемішайте.
Розкачайте кожен пласт листкового тіста в прямокутник, товщиною близько 3 мм і розріжте на смужки шириною 5-7 мм.
З фаршу зліпити кульки і обмотайте їх смужками тіста по колу клубочком, приблизно по 2-3 смужки на кожен кульку.
Перекладіть м'ясні кульки на деко, застелене пергаментом або силіконовим килимком. Змастіть сумішшю з жовтка і молока для додання їм рум'яного кольору і готуйте при температурі 180 градусів близько 40 хвилин.
Готові м'ясні кульки в листковому тісті смачні як в гарячому, так і в холодному вигляді. Можна подати їх самостійно як закуску або з улюбленим соусом і свіжими овочами, як самостійну страву. Смачного!