Рецепт М'ясне рагу по-ірландськи фото

М'ясне рагу по-ірландськи
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Овочі, Картопля, Яловичина, Морква, Цибуля
Пісні страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Рагу

М'ясне рагу - одне з улюблених страв нашої сім'ї. Його можна зробити в мультиварці, в духовці або в казанку. Любимо його за простоту і смак, а вам розповім, як приготувати м'ясне рагу по-ірландськи.

Цей рецепт відрізняється від звичного тим, що в його рецептурі є ірландське пиво. А в звичайному рецепті м'ясного рагу пиво взагалі відсутній. Знайти таке пиво можна тільки у великих супермаркетах, та й коштує воно недешево, тому можна спробувати замінити його темним пивом, однак будьте готові до зміни смаку.

  • Яловичина - 600 грам
  • Сіль - 3 чайних ложки
  • Оливкова олія - 1/3 склянки
  • Часник - 6 зубчиків
  • Яловичий бульйон - 4 склянки
  • Вода - 2 склянки
  • Пиво - 1 Склянка
  • Червоне вино - 1 Склянка
  • Томатна паста - 2 Ст. Ложки
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Сушений чебрець - 1 Чайна ложка
  • Вустерширський соус - 1 Ст. Ложка
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
  • Картопля - 4 штуки
  • Цибуля - 1 штука
  • Морква - 2 штуки
  • Мелений перець - За смаком
  • Петрушка - За смаком
м'ясне рагу по-ірландськи - фото крок 1
1. Наріжте м'ясо невеликими шматочками. У каструлі з товстими стінками розігрійте рослинне масло і викладіть м'ясо в один шар.
м'ясне рагу по-ірландськи - фото крок 2
2. Обсмажте кожен шматочок з усіх боків до золотистої скоринки.
м'ясне рагу по-ірландськи - фото крок 3
3. Додайте до м'яса подрібнений часник, через 1 хвилину влийте бульйон, воду, вино, пиво, додайте томатну пасту, цукор, сушений чебрець, вустерширський соус, лавровий лист. Доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть 1 час, періодично помішуючи.
м'ясне рагу по-ірландськи - фото крок 4
4. Наріжте цибулю і моркву кубиками. Розігрійте окремий сотейник і викладіть цибулю з морквою, обсмажуйте овочі близько 15 хвилин.
м'ясне рагу по-ірландськи - фото крок 5
5. Очистіть картоплю і наріжте її невеликими шматочками, викладіть в каструлю до м'яса обсмажені овочі і картопля, сіль і poperčite, готуйте ще 40-50 хвилин.
м'ясне рагу по-ірландськи - фото крок 6
6. Вимкніть вогонь і видаліть лавровий лист, подавайте рагу разом з утворилася підливою і прикрасьте подрібненою петрушкою.

Схожі рецепти