М'ясне рагу по-ірландськи
(покроковий рецепт з фото)
М'ясне рагу - одне з улюблених страв нашої сім'ї. Його можна зробити в мультиварці, в духовці або в казанку. Любимо його за простоту і смак, а вам розповім, як приготувати м'ясне рагу по-ірландськи.
Цей рецепт відрізняється від звичного тим, що в його рецептурі є ірландське пиво. А в звичайному рецепті м'ясного рагу пиво взагалі відсутній. Знайти таке пиво можна тільки у великих супермаркетах, та й коштує воно недешево, тому можна спробувати замінити його темним пивом, однак будьте готові до зміни смаку.
- Яловичина - 600 грам
- Сіль - 3 чайних ложки
- Оливкова олія - 1/3 склянки
- Часник - 6 зубчиків
- Яловичий бульйон - 4 склянки
- Вода - 2 склянки
- Пиво - 1 Склянка
- Червоне вино - 1 Склянка
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сушений чебрець - 1 Чайна ложка
- Вустерширський соус - 1 Ст. Ложка
- Лавровий лист - 2 штуки
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Картопля - 4 штуки
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 2 штуки
- Мелений перець - За смаком
- Петрушка - За смаком
1. Наріжте м'ясо невеликими шматочками. У каструлі з товстими стінками розігрійте рослинне масло і викладіть м'ясо в один шар.
2. Обсмажте кожен шматочок з усіх боків до золотистої скоринки.
3. Додайте до м'яса подрібнений часник, через 1 хвилину влийте бульйон, воду, вино, пиво, додайте томатну пасту, цукор, сушений чебрець, вустерширський соус, лавровий лист. Доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть 1 час, періодично помішуючи.
4. Наріжте цибулю і моркву кубиками. Розігрійте окремий сотейник і викладіть цибулю з морквою, обсмажуйте овочі близько 15 хвилин.
5. Очистіть картоплю і наріжте її невеликими шматочками, викладіть в каструлю до м'яса обсмажені овочі і картопля, сіль і poperčite, готуйте ще 40-50 хвилин.
6. Вимкніть вогонь і видаліть лавровий лист, подавайте рагу разом з утворилася підливою і прикрасьте подрібненою петрушкою.