М'ясо по-ірландськи
(покроковий рецепт з фото)
М'ясо по-ірландськи - це ідеальне блюдо для голодних: воно не тільки смачне, але ще і дуже ситне. А приготувати його може навіть початківець кулінар - настільки простий сам процес та інгредієнти.
Класичний рецепт м'яса по-ірландськи на увазі рівне співвідношення баранини і картоплі, так що не намагайтеся заощадити і покласти більше картоплі - вийде зовсім не те. Саме за рясну м'ясну складову це блюдо так люблять втомлені чоловіки, так давайте порадуємо їх і себе!
М'ясо (свіже, молоде, що не має ніяких неприємних сторонніх запахів) потрібно порізати кубиками розміром приблизно 3х3 сантиметри і обваляти в борошні - згодом вона розчиниться в соусі і додасть йому густоти.
Викладаємо шматочки м'яса в розігріту сковороду з рослинним маслом і обсмажуємо з двох сторін (по 2-3 хвилини з кожного). Класти потрібно в один шар, так що, можливо, доведеться смажити в кілька етапів.
Цибулю ріжемо півкільцями або пір'ям, морква - досить великими брусками.
Картопля чистим, а тепер - час розкрити невеликий кулінарний секрет. Приблизно чверть картоплі потрібно порізати в два-три рази дрібніше, ніж основну масу - маленькі шматочки в процесі приготування разварятся і стануть частиною смачного соусу.
Складаємо в каструлю або казан шарами - м'ясо, цибуля, морква, картопля. Заливаємо водою або пивом (думаю, немає сенсу говорити, що краще? ) так, щоб рідина трохи прикривала вміст каструлі. Закриваємо кришкою і ставимо на повільний вогонь. Ще краще - поставити в помірно жарку духовку.
Приблизно через годину відкриваємо каструлю, солимо, перемішуємо. Знову закриваємо.
Через 10-15 хвилин перевіряємо готовність м'яса. Якщо воно м'яке і легко розділяється на волокна - перчимо, посипаємо чебрецем.
Знову закриваємо кришкою і дрібно ріжемо петрушку і часник. Розкладаємо по тарілках, посипаємо зеленню і часником, подаємо на стіл! Здавалося б, елементарно, але результат вас порадує, обіцяю!
- Баранина - 1 кілограм
- Картопля - 1 кілограм
- Цибуля ріпчаста - 2-3 штук
- Морква - 2-3 штук
- Масло рослинне - 4-6 Ст. Ложок
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Темне пиво - 1 літр
- Чебрець - За смаком
- Зелень петрушки - 3-4 Ст. Ложок
- Часник подрібнений - 1 Ст. Ложка
М'ясо (свіже, молоде, що не має ніяких неприємних сторонніх запахів) потрібно порізати кубиками розміром приблизно 3х3 сантиметри і обваляти в борошні - згодом вона розчиниться в соусі і додасть йому густоти.
Викладаємо шматочки м'яса в розігріту сковороду з рослинним маслом і обсмажуємо з двох сторін (по 2-3 хвилини з кожного). Класти потрібно в один шар, так що, можливо, доведеться смажити в кілька етапів.
Цибулю ріжемо півкільцями або пір'ям, морква - досить великими брусками.
Картопля чистим, а тепер - час розкрити невеликий кулінарний секрет. Приблизно чверть картоплі потрібно порізати в два-три рази дрібніше, ніж основну масу - маленькі шматочки в процесі приготування разварятся і стануть частиною смачного соусу.
Складаємо в каструлю або казан шарами - м'ясо, цибуля, морква, картопля. Заливаємо водою або пивом (думаю, немає сенсу говорити, що краще? ) так, щоб рідина трохи прикривала вміст каструлі. Закриваємо кришкою і ставимо на повільний вогонь. Ще краще - поставити в помірно жарку духовку.
Приблизно через годину відкриваємо каструлю, солимо, перемішуємо. Знову закриваємо.
Через 10-15 хвилин перевіряємо готовність м'яса. Якщо воно м'яке і легко розділяється на волокна - перчимо, посипаємо чебрецем.
Знову закриваємо кришкою і дрібно ріжемо петрушку і часник. Розкладаємо по тарілках, посипаємо зеленню і часником, подаємо на стіл! Здавалося б, елементарно, але результат вас порадує, обіцяю!