Рецепт Свинина по-ірландськи фото

Свинина по-ірландськи
(покроковий рецепт з фото)

М'ясо, Свинина
Дієтичне харчування
На вечерю, На святковий стіл, Святковий обід

Якщо вже хтось і розуміє толк в свинині, так це ірландці, адже з давніх часів вони робили всілякі страви з використанням свинини, і сьогодні я хочу розповісти вам про один такий відмінному рецепті.

Скажу вам чесно, цей рецепт приготування свинини по-ірландськи один з кращих в традиційній ірландській кухні, і якщо вам подобаються незвичайні поєднання смаків і ароматів, він то, що вам потрібно. А для того щоб страва вийшла по-справжньому автентичне, необхідно дотримуватися деяких правил. По перше, свинину обов'язково треба брати зі шкірою, тому що тільки в цьому випадку ви отримаєте хрустку засмаженою корочку. По-друге, справжні ірландці їдять таку свинину тільки з яблучним соусом, і хоча для нашої людини таке поєднання яблук і м'яса може здатися трохи дивним і незвичним, але без соусу це блюдо можна називати по-справжньому ірландським. Ну і, звичайно ж, ще один секрет такої свинини - це начинка, якої ми будемо її фарширувати, вона неймовірно ароматна і додає м'ясу особливий колорит. А взагалі тут немає нічого складного, і ви без зусиль приготуєте це блюдо, і, повірте мені, воно стане справжньою окрасою вашого столу. А щоб вам було легше впоратися з цим завданням, я пропоную вам свій рецепт свинини по-ірландськи з фото.

  • Свинина на шкірі - 1, 5 кілограма (товщиною 5-6 см)
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Вершкове масло - 45 грам
  • Хлібні крихти - 85 грам
  • Суміш трав - 2 Ст. Ложки (петрушка, чебрець, розмарин, цибуля, шавлія)
  • Яблуко - 3 штуки (для соусу)
  • Цукор - 50 грам (для соусу)
  • Вода - 1-2 Ст. Ложок (для соусу)
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
свинина по-ірландськи - фото крок 1
Для початку нам необхідно промити свинину під холодною водою і обсушити, потім зробити поперечні надрізи на шкірі, натерти її сіллю і перцем. Далі нарізаємо дрібно свіжу зелень.
свинина по-ірландськи - фото крок 2
У сковороді розігріваємо вершкове масло і обсмажуємо на ньому нарізаний дрібно цибулю протягом 5-6 хвилин. Потім викладаємо на сковороду зелень і хлібні крихти, солимо і перчимо, перемішуємо все.
свинина по-ірландськи - фото крок 3
Коли начинка охолоне, ми перегортаємо свинину шкірою віз і натираємо її сіллю і перцем, викладаємо обсмажену цибулю з травами і крихтами. Звертаємо свинину в рулет і перев'язуємо мотузкою.
свинина по-ірландськи - фото крок 4
Розміщуємо рулет в розігріту до 190 градусів духовку і запікаємо приблизно 1, 5 годину. Взагалі на кожних пів кіло м'яса припадає приблизно по пів години запікання, так що прораховують час в залежності від ваги вашого рулету.
свинина по-ірландськи - фото крок 5
Після закінчення часу перевертаємо рулет шкірою вниз і збільшуємо температуру до 230 градусів, і запікаємо, поки коду не стане рум'яною і хрусткою. Потім вимикаємо вогонь і залишаємо рулет в духовці ще на 15-20 хвилин.
свинина по-ірландськи - фото крок 6
Ось така краса у нас виходить в результаті, і тепер нам залишається тільки приготувати яблучний соус. Для цього очищаємо яблука від шкірки, видаляємо серцевину і нарізаємо їх дрібно. Викладаємо яблука в каструлю, додаємо воду і цукор, перемішуємо. Варимо на повільному вогні під кришкою, поки яблука не стануть м'якими. Коли соус охолоне, його разом з рулетом можна подавати на стіл. Смачного!

Схожі рецепти