М'який шашлик зі свинини
(покроковий рецепт з фото)
Для всіх любителів пікніків хочу запропонувати дуже цікаву ідею, як приготувати м'який шашлик зі свинини. Приголомшливі поєднання м'яса і яблучного пюре в маринаді обов'язково варто спробувати.
З чим тільки не маринують м'ясо, щоб зробить його неймовірно ніжним і щоб воно буквально тануло в роті. Варіант з яблуком і соком лимона - це не тільки оригінально, але і доступно. Маринад простий і з мінімумом необхідних інгредієнтів. Якщо у вас немає можливості приготувати шашлик на мангалі, завжди можна використовувати гриль.
- Свинина - 1 кілограм
- Яблуко - 1 штука
- Цибулина - 1 штука
- Лимон - 1 штука
- Часник - 2-4 зубчиків
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
1. З приготуванням маринаду все досить просто: очистіть яблука від серцевини, при бажанні зніміть з них шкірку. Подрібніть фрукт в блендері до стану пюре з соком одного лимона. Свинину вимийте, обсушити і наріжте порційними шматочками. Викладіть в глибоку миску.
2. Додайте нарізаний кубиками цибулю і яблучне пюре. Посоліть і поперчіть за смаком.
3. Все як слід перемішайте, накрийте і приберіть в холодильник. Стояти має мінімум 3-4 годину, але краще залишити на ніч.
4. Після залишиться лише нанизати м'ясо на шампури або дерев'яні шпажки (попередньо вимочені у воді), підсмажте шашличок.
5. Ваш шашлик буде неймовірно соковитим і дуже ніжним, м'ясо виходить настільки м'яким, що дійсно тане в роті. Смачного!