М'який шашлик з яловичини
(покроковий рецепт з фото)
Ну що, знову на природу? Після супів хочеться вже шашличка! Сьогодні поділюся рецептом приготування м'якого шашлику з яловичини. Навіть при обсмажуванні на відкритому вогні шматочки шашлику залишаються соковитими.
Яловичина для шашлику повинна бути без прожилок, з невеликими включеннями жиру. Якщо ж взяти виключно яловиче філе, то шашлик вийде сухим. А для того щоб отримати смачний шашлик з яловичини, шматочок м'яса обов'язково повинен містити жир. Якщо не вдалося знайти підходящу м'якоть яловичини, то можна в процесі приготування шашлику з яловичини смажити шматочки м'якоті зі свинячим салом (черговість така: 1 шматочок сала через кожні 2 шматка яловичини). Ось і весь секрет ідеального м'якого шашлику з яловичини.
- Яловичина - 1, 5 кілограма
- Цибуля - 3 штуки
- Винний оцет - 1 Склянка
- Лавровий лист - 2 штуки
- Запашний перець - 1 Чайна ложка
- Сіль, перець - За смаком
1. Підготуйте інгредієнти для подальшої готування. Очистіть цибулю і промийте м'ясо.
2. Наріжте яловичину на шматочки для шашлику.
3. Приправте м'ясо сіллю, перцем і лавровим листом.
4. Наріжте цибулю кільцями.
5. Заправте м'ясо оцтом, додайте цибулю і відправте в холодильник на годину.
6. Проткніть шматочки м'яса шампурами, помістіть на мангал.
7. Готуйте шашлики 20-30 хвилин на спеку.