Рецепт М'який шашлик з яловичини фото

М'який шашлик з яловичини
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Яловичина
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На природу
Гарячі страви, Страви на шпажках, Шашлик

Ну що, знову на природу? Після супів хочеться вже шашличка! Сьогодні поділюся рецептом приготування м'якого шашлику з яловичини. Навіть при обсмажуванні на відкритому вогні шматочки шашлику залишаються соковитими.

Яловичина для шашлику повинна бути без прожилок, з невеликими включеннями жиру. Якщо ж взяти виключно яловиче філе, то шашлик вийде сухим. А для того щоб отримати смачний шашлик з яловичини, шматочок м'яса обов'язково повинен містити жир. Якщо не вдалося знайти підходящу м'якоть яловичини, то можна в процесі приготування шашлику з яловичини смажити шматочки м'якоті зі свинячим салом (черговість така: 1 шматочок сала через кожні 2 шматка яловичини). Ось і весь секрет ідеального м'якого шашлику з яловичини.

  • Яловичина - 1, 5 кілограма
  • Цибуля - 3 штуки
  • Винний оцет - 1 Склянка
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Запашний перець - 1 Чайна ложка
  • Сіль, перець - За смаком
м'який шашлик з яловичини - фото крок 1
1. Підготуйте інгредієнти для подальшої готування. Очистіть цибулю і промийте м'ясо.
м'який шашлик з яловичини - фото крок 2
2. Наріжте яловичину на шматочки для шашлику.
м'який шашлик з яловичини - фото крок 3
3. Приправте м'ясо сіллю, перцем і лавровим листом.
м'який шашлик з яловичини - фото крок 4
4. Наріжте цибулю кільцями.
м'який шашлик з яловичини - фото крок 5
5. Заправте м'ясо оцтом, додайте цибулю і відправте в холодильник на годину.
м'який шашлик з яловичини - фото крок 6
6. Проткніть шматочки м'яса шампурами, помістіть на мангал.
м'який шашлик з яловичини - фото крок 7
7. Готуйте шашлики 20-30 хвилин на спеку.

Схожі рецепти