Люля з картоплі
(покроковий рецепт з фото)
Люля з картоплі відмінно підходить для барбекю, для великої компанії. Він простий у приготуванні і є відмінний гарніром до будь-якого м'ясного або рибного грилю. Якщо не пробували - саме час.
Блюдо "люля з картоплі" подається як гарнір до будь-якого м'ясного або рибного грилю, з томатним або часниковим соусом. Не можна сказати що блюдо низькокалорійне або легке. Але якщо ви збираєтеся на барбекю, то повинні бути готові до ситної і важкої їжі. Відмінно для цієї мети підійде і молода картопля. Його навіть простіше буде чистити.
Люля готується дуже просто, досить швидко і стане відмінним різноманітністю серед приїлися страв а-ля "картопля фрі", "картопля по-селянськи" і "картопляне пюре" .
Отже, дивимося і запам'ятовуємо, як приготувати люля з картоплі, скликаємо друзів на природу!
- Картопля - 2 кілограма
- Яйце - 4 штуки
- Сіль - 3 чайних ложки
- Червоний перець чилі - 6 чайних ложок (мелений)
- Порошок манго - 8 чайних ложок
- Зелений чилі - 4 штуки (подрібнені)
- Свіже листя м'яти - 2 Ст. Ложки (подрібнені)
- Koriandr - 3 Ст. Ложки
- Оливкова олія - 150 мілілітрів
1
Очистіть і відваріть картоплю. Дайте час охолонути і натріть його на крупній тертці.
2
В отриману масу додаємо всі перераховані інгредієнти по черзі: спочатку збиваємо одне яйце до отримання густої піни, відправляємо в картопля, потім всі спеції: сіль, червоний перець чилі, Poroshok манго і koriandr.
3
Далі дрібно нарізаємо зелена свіжа чилі і свіже листя м'яти, відправляємо в загальну масу.
4
Після цього беремо оливкова олія, повільно вливаємо в нашу пряну картопляну масу, помішуючи.
Ретельно все перемішуємо і даємо настоятися в холодильнику близько 10 хвилин.
Ретельно все перемішуємо і даємо настоятися в холодильнику близько 10 хвилин.
5
Решта три яйця також збиваємо до отримання густої піни, солимо і перчимо до смаку.
6
Дістаємо з холодильника нашу масу, формуємо масу в форму сплюснутого диска і смажимо на розігрітій сковороді до отримання золотистої скоринки.