Люля з баранини на мангалі
(покроковий рецепт з фото)
Хоча у нас всі звикли готувати на природі традиційні шашлики з цілісних шматків м'яса, але люля з баранини на мангалі, зроблена з фаршу, як мені здається, теж дуже навіть непоганий варіант.
Я сама раніше не робила нічого подібного, але знайомий порадив мені цей простий рецепт люля з баранини на мангалі, і ми всією сім'єю його днями випробували. Звичайно, після шашлику смак у цього кавказького страви трохи незвичний, але все ж люля з баранини всім нам дуже сподобалася, і ми вирішили готувати її і надалі. Не знаю, знаком чи хтось із вас з цим чудовим блюдом, тому про всяк випадок розповім, як зробити люля з баранини на мангалі, можливо, кому-то цей рецепт стане в нагоді.
- Фарш баранячий - 500 грам
- Цибуля ріпчаста - 250 грам
- Часник - 3-4 зубчиків
- Зелень свіжа - 50-60 грам (петрушка, Braai)
- Спеції - За смаком (перець чорний мелений, кмин, koriandr)
- Сіль - За смаком
Отже, для початку підготуємо всі необхідні інгредієнти, очистимо часник і цибулю, а фарш повторно пропустимо через м'ясорубку.
Потім ми трьом ріпчасту цибулю на крупній тертці, часник пропускаємо через прес, свіжу зелень подрібнюємо. Викладаємо все в миску з фаршем, додаємо спеції і сіль за смаком, ретельно вимішуємо фарш. Накриваємо миску харчовою плівкою і ставимо в холодильник на пару годин.
Після закінчення декількох годин дістаємо фарш, формуємо з нього довгасті котлетки і викладаємо на решітку. Як варіант люля можна готувати на шампурах, для цього необхідно відщипнути трохи фаршу, сформувати з нього корж і покласти на неї шампур. Після цього щільно затискаємо фарш навколо шампура так, щоб не було ніяких тріщин, те ж саме проробляємо з рештою фаршем.
Викладаємо грати на мангал над розігрітими вугіллям і смажимо люля до повної готовності.
Подаємо страву, як і шашлик, зі свіжими овочами. Смачного!