Люля з баранини
(покроковий рецепт з фото)
Люля також улюблена, як і звичні нам шашлики. Особливо люля-кебаб підходить дітям, адже м'ясо перекручено в фарш і не буде жив або жирових прошарків. Розповім, як приготувати люля з баранини.
Люля подають гарячими, з соусом і овочевим гарніром. Можна зробити з будь-якого м'яса, на залізних шампурах або на шпажках. Їх можна обсмажити на грилі, в духовці або на сковороді. Можна зробити велику люля на весь шампур або кілька на одному.
- Баранячий фарш - 200 грам
- Чебрець - 0, 5 пучка
- Лимон - 0, 5 штуки
- Коріандр мелений - 0, 5 чайних ложки
- Мелений чилі - 1 щіпка
- Кмин мелений - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - За смаком
1. У миску викладіть баранячий фарш, додайте до нього всі спеції, подрібнений чебрець і лимонний сік, перемішайте.
2. Розділіть фарш на 2 частини. Змочіть руки, мокрими руками оберніть навколо шампура фарш. Надайте йому потрібну форму.
3. Розігрійте гриль і викладіть люля, обсмажуйте 8-10 хвилин, потім перекладіть в тарілку і подавайте на кукурудзяної виноградному з овочевим гарніром.