Люля-кебаб з курки на мангалі
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви хочете внести різноманітність у звичне меню на пікнік, беріть на озброєння цю ідею, як зробити люля-кебаб з курки на мангалі. Я покажу, як приготувати просто і смачно. Запам'ятовуйте!
Так як курка досить водяниста, люля-кебаб з неї готують вкрай рідко. А якщо і готують, то додають в фарш немислиму кількість манної крупи, борошна, хліба або крохмалю, щоб люля трималися на шампурах. В результаті виходить дуже віддалений від оригіналу смак. Я покажу один секрет, який позбавить вас від необхідності додавати все це в фарш.
- Куряче філе - 2 штуки
- Цибулина - 1-2 штук
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
Підготуйте інгредієнти.
Філе промийте, обсушити і подрібніть в фарш.
Цибулю очистіть і дрібно наріжте.
Додайте сіль і перець за смаком.
Ретельно перемішайте.
Далі фарш потрібно вибивати хвилин 10. Просто формуєте кулька з фаршу, підкидаєте і опускаєте в мисочку з ляпасом. Після потрібно прибрати фарш в холодильник на півтори-дві години.
Сформуйте з фаршу невелику "котлетку" і надягають шпажку. Розподіліть рівномірно, щоб вийшли ось такі ковбаски.
А тепер головний секрет люля з курки - оберніть їх акуратно фольгою.
У такому вигляді відправте люля на мангал і підсмажте 10-15 хвилин, перевертаючи. Це допоможе фаршу "схопитися" і залишатися соковитим.
Після акуратно розгорніть, приберіть фольгу і підрум'яньте люля-кебаб з курки.
Смачного!