Лосось з артишоками
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування лосося з консервованими артишоками і овочами.
Кількість порцій: 1-2
- Філе лосося - 1 штука (на людину)
- Оливкова олія - 1 Чайна ложка
- Сіль, перець - - За смаком
- Часник - 1 зубчик
- Жменя свіжого шпинату - 2 штуки (на людину)
- Бальзамічний оцет - 1-5 капель
- Банк артишок - 1 штука (нарізати навпіл)
- Банку тушкованих помідор - 1/2 штуки
- Дижонская гірчиця - 1/4 чайних ложки
- Курячий бульйон - 1 Склянка
- Каперсами - 2 Ст. Ложки
- Лист італійської петрушки - 1 Ст. Ложка (крупно порізати)
Почніть з овочів. Вимийте і наріжте петрушку. Зльоті воду з консервованих артишоків, і поріжте їх навпіл. Відставте в сторону.
Філе риби приправити сіллю і перцем з одного боку.
Розігрійте сковороду на середньому вогні, додайте трохи оливкового масла. Коли масло почне диміти покладіть туди рибу, приправленою стороною вниз. Готуйте приблизно 7 хвилин з кожного боку і викладіть на тарілки.
Обсмажте артишоки в сковороді з оливковою олією, поки вони не підрум'яняться. Дістаньте їх і відкладіть в сторону.
Потім, додайте трохи оливкового масла і на середньому вогні обсмажте часник і додайте до нього шпинат, перемішайте. Додайте трохи оцту, сіль і перець, постійно помішуйте. Коли шпинат почне в'янути, зніміть і розкладіть по тарілках з рибою.
Далі, приготуйте помідори, влийте в сковороду, приблизно, пол чашки курячого бульйону, 1 ст.Л. Лимонного соку, гірчицю, і трохи оцту, гарненько перемішайте і додайте артишоки. І готуйте поки не випаруватися бульйон.
Потім додайте ще пів чашки бульйону, 1 ç.l. Лимонного соку і каперси. Доведіть до кипіння, постійно помішуючи. Потім полийте соусом рибу. Смачного.