Лосось в духовці у фользі
(покроковий рецепт з фото)
Риба - продукт не лише смачний, але і необхідний для організму. Тому сьогодні я розповім вам, як приготувати лосося в духовці у фользі. Дуже просто і корисно, спробуйте!
Подавайте стейки з часточкою лимона і соусом. Смачно з вершковим або соєвим. Відмінно доповнить рибу овочевий гарнір. Ніжний і соковитий лосось точно не залишить вас байдужими.
- Лосось - 2 штуки (стейк, близько 200 г)
- Мелені зерна гірчиці - 2 Ст. Ложки
- Паприка - 2 Ст. Ложки
- Оливкова олія - За смаком
- Часник - 2 зубчики
- Мелений чорний перець - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Мелений перець чилі - 1 Ст. Ложка
- Лимон - 0, 5 штуки
1
Натріть половину лимона на дрібній тертці для отримання цедри.
2
Змішайте всі спеції, сіль, цукор і цедру лимона разом.
3
Добре промийте рибу під холодною водою і висушіть її паперовим рушником.
4
Щедро натріть рибку приправами, щоб вона гарненько ними просочилася, увібравши відтінок смаку кожної.
5
Залиште стейк хвилин на 20 при кімнатній температурі, щоб він встиг промаринуватися.
6
Деко застеліть фольгою. Повапните її оливковою або іншим рослинним маслом.
7
Покладіть зверху шматки лосося, окропивши їх оливковою олією і соком лимона.
8
Розігрійте духовку до 250 градусів і помістіть туди деко з рибою. Рибу попередньо зверху також накрийте фольгою. Підійдіть до цього питання відповідально, так як якщо риба буде закутана нещільно, сік витече і лосось буде сухим.
9
Запікайте 10 хвилин. За підсумком лосось повинен вийти ніжного оранжевого кольору з золотистим відтінком і ароматом приправ.