Локшина «Somen»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 2
Час приготування: 30 хв.
Сомен - це різновид японської локшини, яка робиться з пшеничного борошна. Вона дуже популярна в Японії і країнах Сходу. Хочете знати, як приготувати локшину «Сомен»? тоді приступаємо!
Опис приготування:
Таку локшину можна подати з м'ясом, овочами або під різними соусами (наприклад, з соєвим соусом і кунжутом). В японській кухні є безліч рецептів приготування різних супів з цієї локшиною. А я пропоную ось таке не зовсім звичайне гаряче блюдо.
- Морквина - 1/3 штуки
- Кабачок - 1/3 штуки
- Болгарський перець - 1/3 штуки
- Перець чилі - За смаком
- Імбир - За смаком
- Паростки сої - За смаком(1 жменю)
- Селера - 1 штука
- Зелень - За смаком
- Сіль - За смаком
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
- Томати у власному соку - 3 Ст. Ложки
- Рибний бульйон - 50 мілілітрів
- Somen - 2 пучка
1. Насамперед займаюся овочами: все ретельно мою і очищаю, болгарський перець очищаю від насіння. Стебло селери (5 сантиметрів) розрізаю уздовж і нарізаю дрібно. Перець чилі (маленький шматочок) нарізаю смужками, як і болгарський перець. Морквину і кабачок подрібнюю на крупній тертці, корінь імбиру (2 см) натираю на дрібній.
2. На сковороду наливаю соняшникову олію і викладаю підготовлені овочі, обсмажую їх близько 5 хвилин.
3. Вливаю до овочів на сковороді томати, бульйон і соєвий соус, перемішую і за смаком солю. Накриваю сковороду кришкою, готую на слабкому вогні 2-3 хвилини.
4. Локшину відварюю в підсоленій воді з додаванням рослинної олії, потім відкидаю її на друшляк.
5. Викладаю на тарілку локшину, потім викладаю тушковані овочі, мою і дрібно нарізаю зелень, посипаю нею готову страву і його подаю до столу.