Чорна рисова локшина
(покроковий рецепт з фото)
Любіть незвичайну їжу? Тоді приготуйте блюдо з чорної рисової локшини, овочів і креветок. Запевняю, воно вас не розчарує!
Блюдо соліть вже в самому кінці, так як соєвий соус досить солоний. Овочів можете взяти і більше, якщо любите, а печериці замінити на інші гриби на ваш смак.
- Рисова локшина - 150 грам (чорна)
- Креветки - 120 грам (морожені, в панцирі)
- Цибуля ріпчаста - 60 грам
- Морква - 60 грам
- Перець болгарський - 120 грам
- Печериці - 70 грам
- Соус соєвий - 2 Ст. Ложки
- Петрушка - 15 грам (зелень)
- Часник - 1 зубчик (великий)
- Сіль - За смаком
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Морожені креветки залийте гарячою водою і дайте постояти до їх відтавання. Овочі та зелень вимийте і висушіть.
Налийте воду в каструлю і доведіть на середньому вогні до кипіння. Сезон з солоною водою. Чи не ламаючи, опустіть локшину. Варіть протягом 10 хвилин на середньому вогні. Відкиньте лапшу на друшляк і промийте холодною водою. Дайте стекти воді.
Морква очистіть, сполосніть і поріжте тонкою соломкою. У сковороду налийте олію, розігрійте на середньому вогні і покладіть моркву.
Додайте тонко порізану цибулю і обсмажуйте овочі на середньому вогні протягом 3 хвилин.
Перець очистіть від плодоніжки і насіння. Поріжте соломкою і додайте в сковороду з обсмаженими овочами.
Печериці протріть вологою ганчірочкою і поріжте на пластинки. Додайте гриби в сковороду і обсмажуйте ще овочі з грибами на середньому вогні протягом 3 хвилин.
Часник дрібно порубати і додайте в сковороду. Перемішайте і обсмажуйте на сильному вогні протягом однієї хвилини.
Очистіть креветки від панцира і додайте в сковороду, перемішайте. Обсмажуйте протягом однієї хвилини.
Додайте в сковороду промиту локшину і влийте соєвий соус. Перемішайте і прогрійте протягом 2 хвилин на середньому вогні.
Зніміть сковороду з вогню. Поріжте петрушку і додайте в сковороду, перемішайте.
Локшину відразу розкладайте і подавайте до столу.
Смачного!