Квасоля «Прету» чорна
(покроковий рецепт з фото)
У пошуках оригінальних гарнірів я часто знаходжу варіанти, які готуються дуже легко. Наприклад, цей рецепт мене здивував і підійшов до багатьох гарячих страв. Читайте рецепт!
Я описала як приготувати квасоля "прето" чорну. Вона виходить пікантною, майже не гострої і ситної. Ідеально поєднується з запеченої рибою і куркою на грилі. Відмінно смак квасолі доповнює кінза, лимон і часник. Ефектний гарнір порадує вас своїм смаком, видом і корисними властивостями.
- Квасоля "прето" чорна - 300 грам
- Ріпчаста цибуля - 1-2 штук
- Лимон - 0, 5 штуки
- Рослинна олія - 3-4 Ст. Ложок
- Braai - 1 пучок
- Часник - 2 зубчики
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
- Копчений перець сухий - За смаком
Квасоля промийте і замочіть у воді на ніч. Потім воду злийте, залийте чистою. Варіть квасолю 1, 5-2 годину. В кінці посоліть.
У сковороді з товстим дном розігрійте масло. Обсмажте в ньому до м'якості дрібно нарізану цибулю і 1 зубчик часнику. Злийте відвар у квасолі. 1/3 квасолі розімніть в пюре разом з цибулею і часником.
Промийте і дрібно нарубати кинзу. Пропустіть через прес часник, що залишився. Вичавіть сік з лимона.
Змішайте квасолеві пюре зі склянкою відвару, квасолею, кінзою, соком лимона, подрібненим часником, сіллю і перцями. Все готово! Смачного!