Чорна редька з медом
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4
Час приготування: 8 г. 0 хв.
Народне, перевірене роками, засіб від кашлю. Пам'ятаю в дитинстві моя мама лікувала мене таким смачним сиропом з"чарівної" редьки. Готувати чорну редьку з медом - просто! Подробиці дивіться нижче.
Опис приготування:
Як приготувати чорну редьку з медом? Зробити всередині коренеплоду поглиблення, заповнити його наполовину медом і відставити настоюватися на кілька годин до виділення соку. Як засіб від кашлю вживайте сироп з редьки з медом по 1 немає. L. 3 рази в день після їжі.
- Редька черная - 1 штука
- Мед - 1 Ст. Ложка
- Лимон - 1/2 штуки (для подачі, не обов'язково)
Підготуйте продукти, редьку вимийте. Зріжте трохи з боку місця, де росла бадилля, щоб редьку можна було рівно поставити в глибоке блюдце.
Зріжте з неї корінець з верхівкою - "кришкою" (1-2 см). Виріжте невелике заглиблення всередині так, щоб не пошкодити стінки редьки. Наповніть поглиблення медом наполовину. Накрийте"кришкою" , поставте в темне місце настоюватися на 8-10 годин, зручно на ніч.
На наступний день смачний сироп від кашлю готовий! За смаком можна додати трохи лимонного соку. Редьку можна наповнювати медом кілька разів, при цьому збільшуючи трохи поглиблення, поки вона не віддасть весь сік.