Чорна паелья
(покроковий рецепт з фото)
Хочете по-справжньому здивувати гостей або близьких? Тоді пропоную на замітку оригінальний рецепт приготування чорної паельї. Це неймовірно красиве і незвичайне блюдо.
Не можна сказати, що чорна паелья в домашніх умовах сильно відрізняється за смаком від класичного варіанта, хоча і має свій неповторний присмак та й виглядає вона незвичайно. Свій колір вона має завдяки природному компоненту - чорнила каракатиці. Заінтриговані вже? Тоді спробуйте повторити цей нескладний рецепт на своїй кухні.
- Креветки - 100 грам
- Кальмари - 100 грам
- Риба - 100 грам
- Оливкова олія - 4-5 Ст. Ложок
- Часник - 8 зубчиків
- Цибулина - 1 штука
- Солодкий перець - 2 штуки
- Вино - 50 мілілітрів
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Шафран - 1 щіпка
- Петрушка - 1 щіпка
- Сік лимона - 2 Ст. Ложки
- Мал - 500 грам
1. Для початку на сковороді необхідно розігріти 1 ложку оливкової олії і відправити туди креветки. Обсмажити їх трохи (не до готовності) і перекласти на тарілку.
2. При необхідності додати ще трохи олії і обсмажити рибу. В рецепт приготування чорної паельї можна використовувати будь-яку рибу і морепродукти за смаком.
3. Також окремо слід обсмажити кальмари і інші морепродукти. На сковороді їх потрібно тримати все по кілька хвилин, щоб морепродукти не стали жорсткими.
4. Наступним етапом потрібно обсмажити овочі. Цибулину очистити нарізати кубиками, відправити на сковороду разом з очищеним і подрібненим перцем. Посолити злегка і поперчити за смаком. Обсмажити трохи, а потім додати на сковороду вино.
5. Тим часом нарізати невеликими кубиками помідори і подрібнити часник. Додати на сковороду, обсмажити пару хвилин.
6. Всипати рис і як слід перемішати.
7. Тепер можна додати воду або бульйон (найкраще використовувати рибний). Довести до кипіння і посолити за смаком. Додати шафран і сік лимона.
8. Проварити рис на повільному вогні близько 7 хвилин. Саме час додати головну родзинку страви - чорнило. Їх можна купити окремо або відокремити самостійно зі спеціального чорнильного мішка каракатиці.
9. Викласти морепродукти і накрити кришкою. Чорна паелья в домашніх умовах може доготувати в духовці. Перед подачею блюдо можна прикрасити свіжою зеленню.