Рецепт Чорна паелья фото

Чорна паелья
(покроковий рецепт з фото)

Англійська кухня
Риба та морепродукти, Крупи, Мал
Рецепти без шкоди
На обід, На вечерю, На святковий стіл, День народження
Гарячі страви, Паелья

Хочете по-справжньому здивувати гостей або близьких? Тоді пропоную на замітку оригінальний рецепт приготування чорної паельї. Це неймовірно красиве і незвичайне блюдо.

Не можна сказати, що чорна паелья в домашніх умовах сильно відрізняється за смаком від класичного варіанта, хоча і має свій неповторний присмак та й виглядає вона незвичайно. Свій колір вона має завдяки природному компоненту - чорнила каракатиці. Заінтриговані вже? Тоді спробуйте повторити цей нескладний рецепт на своїй кухні.

  • Креветки - 100 грам
  • Кальмари - 100 грам
  • Риба - 100 грам
  • Оливкова олія - 4-5 Ст. Ложок
  • Часник - 8 зубчиків
  • Цибулина - 1 штука
  • Солодкий перець - 2 штуки
  • Вино - 50 мілілітрів
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
  • Шафран - 1 щіпка
  • Петрушка - 1 щіпка
  • Сік лимона - 2 Ст. Ложки
  • Мал - 500 грам
чорна паелья - фото крок 1
1. Для початку на сковороді необхідно розігріти 1 ложку оливкової олії і відправити туди креветки. Обсмажити їх трохи (не до готовності) і перекласти на тарілку.
чорна паелья - фото крок 2
2. При необхідності додати ще трохи олії і обсмажити рибу. В рецепт приготування чорної паельї можна використовувати будь-яку рибу і морепродукти за смаком.
чорна паелья - фото крок 3
3. Також окремо слід обсмажити кальмари і інші морепродукти. На сковороді їх потрібно тримати все по кілька хвилин, щоб морепродукти не стали жорсткими.
чорна паелья - фото крок 4
4. Наступним етапом потрібно обсмажити овочі. Цибулину очистити нарізати кубиками, відправити на сковороду разом з очищеним і подрібненим перцем. Посолити злегка і поперчити за смаком. Обсмажити трохи, а потім додати на сковороду вино.
чорна паелья - фото крок 5
5. Тим часом нарізати невеликими кубиками помідори і подрібнити часник. Додати на сковороду, обсмажити пару хвилин.
чорна паелья - фото крок 6
6. Всипати рис і як слід перемішати.
чорна паелья - фото крок 7
7. Тепер можна додати воду або бульйон (найкраще використовувати рибний). Довести до кипіння і посолити за смаком. Додати шафран і сік лимона.
чорна паелья - фото крок 8
8. Проварити рис на повільному вогні близько 7 хвилин. Саме час додати головну родзинку страви - чорнило. Їх можна купити окремо або відокремити самостійно зі спеціального чорнильного мішка каракатиці.
чорна паелья - фото крок 9
9. Викласти морепродукти і накрити кришкою. Чорна паелья в домашніх умовах може доготувати в духовці. Перед подачею блюдо можна прикрасити свіжою зеленню.

Схожі рецепти