Літні щі
(покроковий рецепт з фото)
До настання літа залишилося всього кілька днів, але на прилавках магазинів і ринків вже з'явилися свіжі овочі. Саме час зварити літні щі, яскраві, ароматні, пахнуть влітку!
Приготувати літні щі простіше простого, можна варити на м'ясному або курячому бульйоні, як в даному рецепті, послідовність приготування вказана в покрокової інструкції. Головне, готуйте із задоволенням!
- Курка - 500 грам (будь-які частини)
- Вода - 2, 5 L
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Болгарський перець - 0, 5 штуки
- Помідор - 1 штука
- Капуста - 120 грам (молода, свіжа)
- Часник - 2-3 зубчиків
- Кріп - 15 грам
- Лавровий лист - 1 штука
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Картопля - 2 штуки
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
Підготуйте інгредієнти.
Залийте частини курки водою і зваріть бульйон.
Поки вариться курячий бульйон, зробіть нарізку овочів, нашинкуйтекапусту.
Цибулю і моркву наріжте кубиком.
Кубиком наріжте помідор, болгарський перець - соломкою.
Великим кубиком наріжте картоплю.
На розігріту сковороду влийте рослинне масло і обсмажити цибулю і моркву до напівготовності.
Додайте в зажарку болгарський перець і помідор, продовжуйте обжарку.
З готового бульйону вийміть м'ясо, відокремте його від кісток, бажано процідити через сито, після чого додайте картоплю в бульйон і варіть до напівготовності, сіль за смаком.
Додайте капусту і варіть до такої міри готовності, яку любите.
Подрібніть кріп або петрушку, часник, приготуйте лавровий лист.
Додайте овочеву зажарку, покладіть кріп, часник, лавровий лист, доведіть до кипіння, щі готові.
Подавайте літні щі зі сметаною. Смачного!