Літні котлети з кольорової капусти з фаршем
(покроковий рецепт з фото)
Спека ще не спадає і хочеться їжі легкої, ніжною, вітамінної. Якщо котлети, то неодмінно з овочами! Саме такий рецепт котлет є у мене в запасі. Із задоволенням поділюся рецептом з Вами!
Ці котлети економні і корисні. Та й готувати їх зовсім просто. Важливо тільки підготувати капусту - з сирої котлети будуть не такі ніжні. Такі котлетки можна приготувати будь-яким способом - на сковороді, в духовці, на пару.
- Кольорова капуста - 500 грам
- Фарш з індички - 200 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука (невеликий)
- Часник - 1-2 зубчиків (по бажанню)
- Хлібні крихти - 1/2 склянки
- Яйце - 1 штука
Цвітну капусту вимити і крупно нарізати. Скласти в гущавину блендера і пробити в пульсовом режимі в крихту. Викласти в скляну миску і прогріти в мікрохвильовій печі 2-3 хвилини - до появи яскравого капустяного запаху. Викласти капусту на полотняну серветку, трохи остудити і добре віджати зайву рідину.
З'єднати підготовлену капусту з фаршем, тертим цибулею, хлібними крихтами і невеликим яйцем. Посолити і поперчити фарш за смаком, за бажанням можна додати часник.
Добре вимішати фарш і вологими руками сформувати невеликі котлетки.
Смажити котлети слід до рум'яної скоринки з обох сторін, потім хлюпнути в сковороду трохи води і тушкувати хвилин 5-7 під кришкою.
Подавати найкраще з салатом або сальсою зі свіжих овочів. Смачного!