Оладки з кольорової капусти
(покроковий рецепт з фото)
Урізноманітнити овочеві страви в сезон хоче практично кожна господиня. На замітку пропоную взяти досить простий рецепт оладок з цвітної капусти. Не думайте, що це нудно, швидше, навпаки.
Цей класичний рецепт оладок з цвітної капусти при бажанні можна доповнити й іншими овочами (картопля, морква, кабачок) або м'ясним фаршем, наприклад. Такі оладки можна взяти з собою на пікнік або на роботу, - відмінний варіант овочевого блюда.
- Кольорова капуста - 1 штука
- Яйце - 2 штуки
- Майонез або сметана - 3 чайних ложки
- Борошно - 2-4 Ст. Ложок
- Сіль - 1 щіпка
- Сода - 1 щіпка
- Рослинна олія - За смаком (для смаження)
1. Цвітну капусту вимити під проточною водою, звільнивши від листя. Розділити на суцвіття. У каструлю налити холодну воду, додати трохи солі і опустити туди суцвіття. Залишити їх хвилин на 30-40. Інший варіант, як приготувати млинці з цвітної капусти - це відварити суцвіття пару хвилин в киплячій воді.
2. Потім суцвіття потрібно дістати з води і трохи обсушити. Можна викласти їх на серветку або відкинути на друшляк.
3. Обсохлу капусту потрібно подрібнити. Найпростіший спосіб - це натерти на тертці. Використовувати блендер в даному випадку не потрібно, так як вийде швидше пюре.
4. До подрібненої капусті вбити 2 яйця.
5. Додати майонез або сметану.
6. Всипати дрібку солі (можна в рецепт приготування млинців з цвітної капусти додати трохи чорного перцю або паприку, наприклад), соду і просіяне борошно, щоб маса вийшла більш густий і однорідної.
7. На сковороді розігріти олію і викладати туди оладікі.
8. Смажити оладки з цвітної капусти в домашніх умовах до золотистої скоринки з двох сторін. Потім викласти на паперову серветку і можна подавати до столу.