Закуска з кольорової капусти
(покроковий рецепт з фото)
На будь-якому обідньому і навіть святковому столі закуска з цвітної капусти буде відмінним доповненням. Готувати кольорову капусту у вигляді закуски можна різними способами. Один з таких - в клярі.
Простий спосіб приготувати закуску, якої можна поласувати на обід, полуденок і навіть вечеря. Крім цього, багато господинь готують її навіть на святковий стіл. Подається закуска з цвітної капусти в холодному і гарячому вигляді.
- Кольорова капуста - 300 грам
- Яйце - 2 штуки
- Борошно - 3 Ст. Ложки
- Сіль і перець чорний мелений - За смаком
- Рослинна олія - 40 мілілітрів
1. Ця закуска з цвітної капусти подається в гарячому і холодному вигляді. Відразу потрібно підготувати суцвіття: обробляв капусту і відправляємо суцвіття в киплячу підсолену воду. Проварюємо до готовності і виймаємо шумівкою. Головне - не переварити суцвіття, щоб вони не втратили форму на сковороді.
2. Робимо кляр традиційним способом. Обов'язково збийте масу так, щоб не було грудок.
3. Відокремлюємо кожне суцвіття один від одного, опускаємо в кляр, обмакиваем з усіх боків і відправляємо на сковороду смажитися на рослинній олії.
4. Обсмажуємо капусту на слабкому вогні з обох сторін.
5. У кляр за смаком можна додати спеції. Про готовність капусти скаже рум'яна кірочка, яка утворюється під час смаження.
6. Подається закуска з цвітної капусти на великому блюді разом із зеленню або на листі салату. Щоб капуста не вийшла дуже жирної, не додавайте на сковороду занадто багато рослинного масла.