Рецепт Літні меренги з ягодами фото

Літні меренги з ягодами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди, Малина, Яйця, Яєчний білок, Полуниця
Низькокалорійні, ПП рецепти
Для дітей, На святковий стіл
Десерти, Безе

Рецепт приготування літніх меренге з малиною і полуницею і збитими вершками, прикрашених м'ятою і цукровою пудрою

Вам хочеться чогось по-літньому повітряного і незвичайного? Ви хочете порадувати рідних чимось смачним, але при цьому не дуже жирним. Спробуйте приготувати меренги з ягодами за цим рецептом і Ви будете дуже задоволені результатом.

  • Білків - 3 штуки
  • Лимонного соку - 1/2 чайних ложки
  • Цукрової пудри - 150 грам
  • Для крему:жирних вершків - 200 мілілітрів
  • Йогурту - 200 мілілітрів
  • Полуниці - 300 грам
  • Малини - 250 грам
  • М'яти - 2 Ст. Ложки
  • Імбиру - 1/2 чайних ложки
  • Цукрової пудри - 5 Ст. Ложок
  • М'яти - 2 Ст. Ложки
літні меренги з ягодами - фото крок 1
1. Розігріти духовку до 110 градусів Цельсія. Білки і лимонний сік покласти в чисту суху ємність. Збити міксером, поки білки не збільшаться в об'ємі вдвічі і будуть добре тримати форму. Додати цукор по 1 чайній ложці, продовжуючи збивати.
літні меренги з ягодами - фото крок 2
2. Деко вистелити пергаментним папером. Намалювати олівцем 9 кіл, діаметром 7 см на пергаментному папері. Безе викласти ложкою в кондитерський мішок і малювати концентричні кола, починаючи від центру намальованого кола. Над краями зробити ще 2 кола безе, щоб вийшла кошик. Випікати 2 годину, поки безе не стане твердим і хрустким. Дати повністю охолонути.
літні меренги з ягодами - фото крок 3
3. Збити вершки до густоти, потім додати йогурт. Відкласти 2 ягоди полуниці і 9 ягід малини. Решта ягоди порубати. Скласти нарізані ягоди, м'яту і імбир в миску. Посипати цукровою пудрою і зробити пюре. Додати ягоди в суміш йогурту і вершків, додавши цукрової пудри за смаком.
літні меренги з ягодами - фото крок 4
4. Порізати раніше відкладену полуницю на 9 частин і покласти кожен зі шматочків в одну з кошиків. Розподілити крем між усіма кошиками, прикрасити ягодою малини і м'ятою. Посипати цукровою пудрою перед подачею на стіл.

Схожі рецепти