Літні меренги з ягодами
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування літніх меренге з малиною і полуницею і збитими вершками, прикрашених м'ятою і цукровою пудрою
Вам хочеться чогось по-літньому повітряного і незвичайного? Ви хочете порадувати рідних чимось смачним, але при цьому не дуже жирним. Спробуйте приготувати меренги з ягодами за цим рецептом і Ви будете дуже задоволені результатом.
- Білків - 3 штуки
- Лимонного соку - 1/2 чайних ложки
- Цукрової пудри - 150 грам
- Для крему:жирних вершків - 200 мілілітрів
- Йогурту - 200 мілілітрів
- Полуниці - 300 грам
- Малини - 250 грам
- М'яти - 2 Ст. Ложки
- Імбиру - 1/2 чайних ложки
- Цукрової пудри - 5 Ст. Ложок
- М'яти - 2 Ст. Ложки
1. Розігріти духовку до 110 градусів Цельсія. Білки і лимонний сік покласти в чисту суху ємність. Збити міксером, поки білки не збільшаться в об'ємі вдвічі і будуть добре тримати форму. Додати цукор по 1 чайній ложці, продовжуючи збивати.
2. Деко вистелити пергаментним папером. Намалювати олівцем 9 кіл, діаметром 7 см на пергаментному папері. Безе викласти ложкою в кондитерський мішок і малювати концентричні кола, починаючи від центру намальованого кола. Над краями зробити ще 2 кола безе, щоб вийшла кошик. Випікати 2 годину, поки безе не стане твердим і хрустким. Дати повністю охолонути.
3. Збити вершки до густоти, потім додати йогурт. Відкласти 2 ягоди полуниці і 9 ягід малини. Решта ягоди порубати. Скласти нарізані ягоди, м'яту і імбир в миску. Посипати цукровою пудрою і зробити пюре. Додати ягоди в суміш йогурту і вершків, додавши цукрової пудри за смаком.
4. Порізати раніше відкладену полуницю на 9 частин і покласти кожен зі шматочків в одну з кошиків. Розподілити крем між усіма кошиками, прикрасити ягодою малини і м'ятою. Посипати цукровою пудрою перед подачею на стіл.