Лазанья «просто ледащо»
(покроковий рецепт з фото)
У вас немає духовки, а лазаньї хочеться тут, і прямо зараз? Тоді спеціально для вас - рецепт, як приготувати лазанью "просто ледащо"! Уже за назвою зрозуміло, що страва готується просто
Лазанью ми дуже навіть любимо всією сім'єю! Я часто запікаю її за всіма правилами в духовці в красивій формі. Але іноді, коли не хочеться морочитися, я готую її на сковороді. Багато сиру, томатів, смачною ковбаски і листи для лазаньї - ось все, що потрібно для смачного, ситного італійського блюда!
- Ковбаса індичих - 300 грам
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 3-4 зубчиків
- Шпинат - 1 пучок
- Томатне пюре - 1 Склянка
- Листи для лазаньї - 5 штук (з твердих сортів пшениці)
- Rikotta - 100 грам
- Моцарелла - 100 грам
- Пармезан - 100 грам
- Масло оливкове - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Базилік - 1 За смаком (для подачі)
Підготуйте необхідні продукти. Зелень і овочі промийте під прохолодною водою. Цибуля, часник очистіть. Сир натріть на дрібній тертці.
Масло розігрійте на сковороді. Пасеруйте подрібнені цибулю і часник до м'якості. Додайте подрібнену ковбасу, перемішайте і обсмажте протягом 1-2 хвилин. Додайте крупно нарізаний шпинат, перемішайте.
Влийте томатне пюре, приправити сіллю, поперчіть за смаком, перемішайте і тушкуйте протягом 5 хвилин. Якщо томати дали зайву кислоту, можна додати цукор за смаком.
Поламайте листи лазаньї на 2-3 частини, занурте їх в підливу так, щоб вона опинилася між шарами листів для лазаньї. Накрийте кришкою і готуйте протягом 15-20 хвилин до м'якості макаронних виробів.
Додайте рикотту, mocarellu, натерту на дрібній тертці. Присипте зверху тертим пармезаном. Долийте по необхідності трохи гарячої води і готуйте протягом 3х хвилин.
Зверху посипте тертим сиром, дрібно нарізаним базиліком і подавайте до столу цю імпровізовану лазанью гарячою! Смачного!