Квасолева запіканка
(покроковий рецепт з фото)
Квасолева запіканка, або запіканка з стручкової квасолі - легке як в плані приготування, так і в плані перетравлення блюдо. Мінімум старань - і дуже смачна, ніжна запіканка готова.
Стручковая фасоль - овоч чудовий і дієтичний. Однак, у нас в сім'ї дієтичні страви котируються низько, тому страви з стручкової квасолі ми готуємо аж ніяк не дієтичні. Квасолева запіканка з беконом і сирної заливкою - саме таке, дуже ситне і жірновато, блюдо з цього овоча. Незважаючи на відсутність м'яса (невелика кількість бекону - не зараховується), виходить дуже ситно - вказаною кількістю інгредієнтів можна нагодувати 8 людина!
- Стручковая фасоль - 800 грам
- Бекон - 4 скибочки
- Часник - 3 зубчики
- Цибуля - 1/2 штуки
- Вершкове масло - 4 Ст. Ложки
- Борошно - 4 Ст. Ложки
- Молоко - 2 склянки
- Сіль, перець - - За смаком
- Чеддер тертий - 1 Склянка
- Перець болгарський - 1/2 штуки
- Хлібні крихти - 1 Склянка
Квасоля промиваємо, відрізаємо кінчики.
Кидаємо квасоля в киплячу воду на 3 хвилини.
Відразу після цього дістаємо квасоля шумівкою з окропу, перекладаємо в крижану воду на пару хвилин.
Дрібно нарізаємо цибулю.
Обсмажуємо цибулю з дрібно нарізаним беконом до золотистого лука.
У каструльці розтоплюємо вершкове масло, додаємо туди борошно, швидко перемішуємо.
Вливаємо молоко і сир. Перемішуючи, продовжуємо готувати на помірному вогні.
Додаємо дрібно нарізаний болгарський перець, бекон, цибуля і спеції. Перемішуємо, продовжуємо готувати.
Знімаємо соус з вогню, заливаємо їм бланшированную квасоля.
Перемішуємо, викладаємо у форму для запікання, посипаємо хлібними крихтами.
Запікаємо близько 30 хвилин при 180 градусах. Подаємо в гарячому вигляді.