Квасолева юшка
(покроковий рецепт з фото)
Квасолева юшка - це дуже смачно і поживно. Спробуйте грузинський варіант приготування цієї страви.
Існує чимало способів приготування квасоляного супу, проте вони не дуже відрізняються один від одного. Раджу Вам приготувати квасолевий юшку за цим рецептом. Це грузинський варіант приготування, який дещо відрізняється від звичних для нас рецептів. Смак виходить більш насиченим і гостреньким. Подавати юшку можна з чорним хлібом.
- Квасоля - 300 грам
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
- Морква - 1 штука (велика)
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Сухе червоне вино - 1 Ст. Ложка
- Часник - 3 зубчики
- Перець чилі - 1 штука (по бажанню)
- Цукор - 1 щіпка
- Зелень - За смаком(Braai, петрушка, кріп)
- Приправа хмелі-сунелі - За смаком
- Сіль - За смаком
1. Квасоля замочуємо на 3-4 годину, щоб вона розм'якшилася і віддала воді речовини, які не перетравлюються організмом.
2. Потім викладаємо квасоля в каструлю, заливаємо водою і варимо до готовності. Якщо Ви любите гостре (дуже гостре), можете кинути в каструлю перчик чилі. Також можна додати лавровий лист.
3. Цибулю дрібно нарізаємо.
4. Моркву натираємо на тертці.
5. Часник дуже дрібно нарізаємо і, через півгодини після того, як скипіла квасоля, додаємо в каструлю.
6. Потім дрібно нарізаємо зелень.
7. Лук обсмажити на олії до прозорості. Злегка присипаємо цукром і ще трохи обсмажуємо.
8. Додаємо до цибулі моркву і продовжуємо обсмажувати.
9. Коли квасоля буде готова, додаємо до неї цибулю з морквою. Продовжуємо варити.
10. Далі розбавляємо томатну пасту половиною склянки води. Виливаємо суміш на розігріту сковороду і даємо поваритися. Потім додаємо в сковороду одну ст. Ложку червоного вина, ретельно перемішуємо.
11. Виливаємо в каструлю з квасолею.
12. Чекаємо, коли скипить юшка. Солимо, посипаємо нарізаною зеленню і хмелі-сунелі. Якщо Ви додавали перчик чилі, тепер настав час витягти його з каструлі і викинути. Вимикаємо плиту і даємо юшці трохи настоятися.
13. Страва готова до вживання! Смачного!