Рецепт Квасолева юшка фото

Квасолева юшка
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
Овочі , Бобові , Квасоля
Вегетаріанське харчування , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю
Супи
Кількість порцій: 8
Час приготування: 1 г. 5 хв.

Квасолева юшка - це дуже смачно і поживно. Спробуйте грузинський варіант приготування цієї страви.

Опис приготування:

Існує чимало способів приготування квасоляного супу, проте вони не дуже відрізняються один від одного. Раджу Вам приготувати квасолевий юшку за цим рецептом. Це грузинський варіант приготування, який дещо відрізняється від звичних для нас рецептів. Смак виходить більш насиченим і гостреньким. Подавати юшку можна з чорним хлібом.

  • Квасоля - 300 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
  • Морква - 1 штука (велика)
  • Томатна паста - 2 Ст. Ложки
  • Сухе червоне вино - 1 Ст. Ложка
  • Часник - 3 зубчики
  • Перець чилі - 1 штука (по бажанню)
  • Цукор - 1 щіпка
  • Зелень - За смаком(Braai, петрушка, кріп)
  • Приправа хмелі-сунелі - За смаком
  • Сіль - За смаком
квасолева юшка - фото крок 1
1. Квасоля замочуємо на 3-4 годину, щоб вона розм'якшилася і віддала воді речовини, які не перетравлюються організмом.
квасолева юшка - фото крок 2
2. Потім викладаємо квасоля в каструлю, заливаємо водою і варимо до готовності. Якщо Ви любите гостре (дуже гостре), можете кинути в каструлю перчик чилі. Також можна додати лавровий лист.
квасолева юшка - фото крок 3
3. Цибулю дрібно нарізаємо.
квасолева юшка - фото крок 4
4. Моркву натираємо на тертці.
квасолева юшка - фото крок 5
5. Часник дуже дрібно нарізаємо і, через півгодини після того, як скипіла квасоля, додаємо в каструлю.
квасолева юшка - фото крок 6
6. Потім дрібно нарізаємо зелень.
квасолева юшка - фото крок 7
7. Лук обсмажити на олії до прозорості. Злегка присипаємо цукром і ще трохи обсмажуємо.
квасолева юшка - фото крок 8
8. Додаємо до цибулі моркву і продовжуємо обсмажувати.
квасолева юшка - фото крок 9
9. Коли квасоля буде готова, додаємо до неї цибулю з морквою. Продовжуємо варити.
квасолева юшка - фото крок 10
10. Далі розбавляємо томатну пасту половиною склянки води. Виливаємо суміш на розігріту сковороду і даємо поваритися. Потім додаємо в сковороду одну ст. Ложку червоного вина, ретельно перемішуємо.
квасолева юшка - фото крок 11
11. Виливаємо в каструлю з квасолею.
квасолева юшка - фото крок 12
12. Чекаємо, коли скипить юшка. Солимо, посипаємо нарізаною зеленню і хмелі-сунелі. Якщо Ви додавали перчик чилі, тепер настав час витягти його з каструлі і викинути. Вимикаємо плиту і даємо юшці трохи настоятися.
квасолева юшка - фото крок 13
13. Страва готова до вживання! Смачного!

Схожі рецепти