Квашені лимони
(покроковий рецепт з фото)
Квашені лимони - популярна закуска в Ізраїлі та інших країнах Близького Сходу. Смак виходить дуже незвичайним: яскравим, насиченим, кисло-солоним.
Нижче я дам покроковий опис, як приготувати квашені лимони. Лимони вибирайте соковиті і стиглі. Паприка і чорний перець додається за смаком, можна не додавати або замінити на мелений гострий перець. Готові квашені лимони можна зберігати до 3 місяців в холодильнику. Заготівлю можна використовувати в якості самостійної закуски, подавати до рису або використовувати для приготування соусів. Беріть мій рецепт на замітку!
- Лимони - 4 штуки
- Сіль - 2-3 Ст. Ложок
- Паприка - За смаком
- Чорний перець - За смаком
- Масло оливкове - 1-2 Ст. Ложок
Підготуйте всі інгредієнти.
Лимони помийте, обсушити і наріжте півкільцями. Видаліть кісточки, якщо вони є.
Присипте лимони сіллю, перемішаєте. Додайте паприку і чорний перець. Залиште лимони на 5-10 хвилин, щоб виділився сік.
Викладіть лимонні дольки в заздалегідь стерилізовані банки. Лимони повинні лежати щільно, при необхідності можна поставити вантаж. Залиште при кімнатній температурі на 3 дня.
Додайте оливкову олію, струсіть банку. Залиште ще на 5 днів при кімнатній температурі.
Квашені лимони готові, смачного!