Рецепт Квашені лимони фото

Квашені лимони
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
Фрукти, Лимон
Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю
Заготовки, Квашення

Квашені лимони - популярна закуска в Ізраїлі та інших країнах Близького Сходу. Смак виходить дуже незвичайним: яскравим, насиченим, кисло-солоним.

Нижче я дам покроковий опис, як приготувати квашені лимони. Лимони вибирайте соковиті і стиглі. Паприка і чорний перець додається за смаком, можна не додавати або замінити на мелений гострий перець. Готові квашені лимони можна зберігати до 3 місяців в холодильнику. Заготівлю можна використовувати в якості самостійної закуски, подавати до рису або використовувати для приготування соусів. Беріть мій рецепт на замітку!

  • Лимони - 4 штуки
  • Сіль - 2-3 Ст. Ложок
  • Паприка - За смаком
  • Чорний перець - За смаком
  • Масло оливкове - 1-2 Ст. Ложок
квашені лимони - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
квашені лимони - фото крок 2
Лимони помийте, обсушити і наріжте півкільцями. Видаліть кісточки, якщо вони є.
квашені лимони - фото крок 3
Присипте лимони сіллю, перемішаєте. Додайте паприку і чорний перець. Залиште лимони на 5-10 хвилин, щоб виділився сік.
квашені лимони - фото крок 4
Викладіть лимонні дольки в заздалегідь стерилізовані банки. Лимони повинні лежати щільно, при необхідності можна поставити вантаж. Залиште при кімнатній температурі на 3 дня.
квашені лимони - фото крок 5
Додайте оливкову олію, струсіть банку. Залиште ще на 5 днів при кімнатній температурі.
квашені лимони - фото крок 6
Квашені лимони готові, смачного!

Схожі рецепти