Квашена капуста по-німецьки
(покроковий рецепт з фото)
Німецька кухня славиться своїми стравами з кислої капусти - тут її смажать, гасять і їдять просто так, з пивком; ) Рецептів приготування квашеної капусти по-німецьки дуже багато - пропоную вам свій, схвалений друзями з Німеччини.
В кожному регіоні і кожному селі Німеччині квасять капусту по-своєму: відрізняються і способи нарізки, і склад інгредієнтів, і технологія приготування. Якщо ви не знаєте, як заквасити капусту по-німецьки - не впадайте у відчай: процес мало чим відрізняється від добре знайомого нам приготування. Отже, простий рецепт квашеної капусти по-німецьки - прошу любити і жалувати.
- Капуста - 3 кілограма
- Морква - 2 штуки
- Кмин - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Ягоди ялівцю або журавлини - 0, 5 склянки (опціонально)
- Яблука - 3 штуки
Для початку очистимо капустяні качани від верхніх листів і нашаткувати їх якомога тонше - це одна з особливостей приготування квашеної капусти по-німецьки. За рахунок тонкої нарізки вона не така хрустка, як наша, вітчизняна, але зате просто тане в роті.
Морква почистимо і потремо на крупній тертці.
Насіння кмину обсмажити на добре розігрітій сухій сковороді буквально 2 хвилинки - щоб віддали аромат.
А потім злегка пам'ятаємо їх качалкою.
У яблук видалимо серцевину і порізати тонкими часточками.
Перетираючи капусту руками викладаємо її в каструлю або відро, пересипаючи морквою, часточками яблук, кмином і сіллю, а також ягодами, якщо ви вирішили їх використовувати.
Ставимо під гніт - в теплому місці капуста кваситиметься 2-3 діб. Час від часу її потрібно протикати довгою дерев'яною паличкою. Не забудьте підставити під ємність з капустою тазик або миску!
А потім можна їсти! :) Якщо не любите дуже кислу капусту (німці-то якраз люблять! ), то зберігати краще в холодильнику.