Квашена капуста класична
(покроковий рецепт з фото)
Ви можете зберегти корисні властивості капусти завдяки її сквашування. Зробити це зовсім не складно. Розповідаю домашній рецепт заготовки, як приготувати квашену капусту класичну.
Квашену капусту потрібно зберігати в прохолодному місці, наприклад, в погребі чи в холодильнику (в залежності від обсягів). Є безліч рецептів її приготування: з додаванням моркви, лука, різних спецій. Ви можете регулювати за смаком кислотність, гостроту і солодкість страви. Процес сквашування досить довгий, але результат вам сподобається.
- Капуста - 2, 3 кілограма
- Морська сіль - 2 Ст. Ложки
1
Видаліть всі пошкоджені листя з качанів капусти. Гарненько вимийте качан, виріжте тверду центральну частину. Нашинкуйтекапусту тонко.
2
Викладіть капусту у велику миску, де зручно перемішувати, посипте її сіллю і пам'ятайте-перемішайте руками. Залиште на 5 хвилин.
3
Коли капуста вже випустила невелику кількість соку, перекладіть її руками в спеціальний посуд для квашення, банку або в глиняний горщик.
4
Дерев'яною ложкою щільно утрамбуйте капусту, щоб вона виявилася повністю у власному соку.
5
Накрийте посуд марлею і притисніть вантажем, залиште капусту на місяць.
6
Кожні кілька днів пробуйте капусту, щоб домогтися бажаного рівня кислотності.
7
Коли вам подобається її смак, перекладіть капусту в скляні банки і закрийте капроновою кришкою, відправте в холодильник на зберігання.