Рецепт Квашена капуста класична фото

Квашена капуста класична
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Капуста, Білокачанна капуста
Вегетаріанське харчування, Пісні страви, Рецепти сироїдіння
На обід, На вечерю
Заготовки, Квашення

Ви можете зберегти корисні властивості капусти завдяки її сквашування. Зробити це зовсім не складно. Розповідаю домашній рецепт заготовки, як приготувати квашену капусту класичну.

Квашену капусту потрібно зберігати в прохолодному місці, наприклад, в погребі чи в холодильнику (в залежності від обсягів). Є безліч рецептів її приготування: з додаванням моркви, лука, різних спецій. Ви можете регулювати за смаком кислотність, гостроту і солодкість страви. Процес сквашування досить довгий, але результат вам сподобається.

  • Капуста - 2, 3 кілограма
  • Морська сіль - 2 Ст. Ложки
1
Видаліть всі пошкоджені листя з качанів капусти. Гарненько вимийте качан, виріжте тверду центральну частину. Нашинкуйтекапусту тонко.
2
Викладіть капусту у велику миску, де зручно перемішувати, посипте її сіллю і пам'ятайте-перемішайте руками. Залиште на 5 хвилин.
3
Коли капуста вже випустила невелику кількість соку, перекладіть її руками в спеціальний посуд для квашення, банку або в глиняний горщик.
4
Дерев'яною ложкою щільно утрамбуйте капусту, щоб вона виявилася повністю у власному соку.
5
Накрийте посуд марлею і притисніть вантажем, залиште капусту на місяць.
6
Кожні кілька днів пробуйте капусту, щоб домогтися бажаного рівня кислотності.
7
Коли вам подобається її смак, перекладіть капусту в скляні банки і закрийте капроновою кришкою, відправте в холодильник на зберігання.

Схожі рецепти