Рецепт Капуста квашена класична фото

Капуста квашена класична
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Капуста , Морква
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Заготовки , Квашення , Кисле
Кількість порцій: 10
Час приготування: 2 дн. 9 г. 0 хв.

До вашої уваги - простий рецепт капусти квашеної класичної, і я вам із задоволенням розповім, як це блюдо приготувати. Складнощів ніяких немає: просто порізати, залити маринадом і настояти!

Опис приготування:

Рекомендую спробувати! Я вам розповім, як приготувати капусту квашену класичну, і впевнена, вам вона сподобається! Заготівля виходить в міру хрустка. Якщо ви любите більш м'яку капусту, тоді наполягайте її довше. А ця закуска з ніжним смаком і завзятим хрестом. Смачно!

  • Капуста - 3 кілограма
  • Морква - 2 штуки
  • Сіль - 100 грам
  • Цукор - 75 грам
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Спеції - 1 За смаком
капуста квашена класична - фото крок 1
1. Дрібно шаткуємо капусту, трьом морквину на тертці і змішуємо овочі. Посипаємо сіллю, цукром і спеціями, перемішаємо і мнемо руками.
капуста квашена класична - фото крок 2
2. Додамо також лавровий лист. Далі кип'ятимо воду, і заливаємо капусту так, щоб вода її покривала. Зверху встановимо гніт.
капуста квашена класична - фото крок 3
3. У теплому місці нехай стоїть три дні. Далі гніт знімаємо, перемішаємо капусту і сольем непотрібний розсіл.
капуста квашена класична - фото крок 4
4. Зберігаємо банки в погребі чи в холодильнику. А подаємо закуску охолодженої, з маслом і гавані. Смачно!

Схожі рецепти