Квас з ревеню
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 2
Час приготування: 12 г. 0 хв.
Традиційний квас з хліба, я думаю, знаком всім. А ось квас з ревеню, у нас готують рідко. Між іншим, дуже навіть хороший напій виходить, освіжаючий і підбадьорливий, наполегливо рекомендую!
Опис приготування:
Це класичний рецепт приготування квасу з ревеню. Цей напій вважається дуже корисним для організму, не кажучи вже про те, що квас просто смачний! Зберігати квас потрібно в холодильнику, в пляшках. Пити завжди охолодженим, так як теплий квас - це вже не те. Удачі вам!
- Вода - 2 L
- М'ята - 10 грам (свіжа)
- Цукор - 0, 5 склянки
- Дріжджі - 1 грам (сухі)
- Ревінь - 400 грам
Підготуємо необхідні інгредієнти. Ревінь промиємо холодною водою.
Очищаємо ревінь і ріжемо шматочками.
Засипаємо в каструлю, заливаємо воду і доводимо до кипіння. Кладемо цукор і варимо ще 5 хвилин.
Тепер потрібно процідити ревінь.
У гарячий компот з ревеню, додаємо м'яту. Ми залишаємо до повного охолодження.
Витягуємо м'яту.
Кладемо дріжджі і ретельно перемішуємо.
Ми залишаємо каструлю на 12 годин для бродіння.
Квас розливаємо по пляшках і зберігаємо в холодильнику. Смачного!