Квас з ревеню
(покроковий рецепт з фото)
Традиційний квас з хліба, я думаю, знаком всім. А ось квас з ревеню, у нас готують рідко. Між іншим, дуже навіть хороший напій виходить, освіжаючий і підбадьорливий, наполегливо рекомендую!
Це класичний рецепт приготування квасу з ревеню. Цей напій вважається дуже корисним для організму, не кажучи вже про те, що квас просто смачний! Зберігати квас потрібно в холодильнику, в пляшках. Пити завжди охолодженим, так як теплий квас - це вже не те. Удачі вам!
- Вода - 2 L
- М'ята - 10 грам (свіжа)
- Цукор - 0, 5 склянки
- Дріжджі - 1 грам (сухі)
- Ревінь - 400 грам

Підготуємо необхідні інгредієнти. Ревінь промиємо холодною водою.

Очищаємо ревінь і ріжемо шматочками.

Засипаємо в каструлю, заливаємо воду і доводимо до кипіння. Кладемо цукор і варимо ще 5 хвилин.

Тепер потрібно процідити ревінь.

У гарячий компот з ревеню, додаємо м'яту. Ми залишаємо до повного охолодження.

Витягуємо м'яту.

Кладемо дріжджі і ретельно перемішуємо.

Ми залишаємо каструлю на 12 годин для бродіння.

Квас розливаємо по пляшках і зберігаємо в холодильнику. Смачного!