Джем з ревеню
(покроковий рецепт з фото)
Джем з ревеню - незвичайний і слов'янському людині незвичний джем. Втім, купити ревінь можна недорого на будь-якому ринку, а приготувати джем з ревеню неймовірно легко. Так чому б не спробувати?
Настав час ревеню - весна! соковитий, зелений і корисний ревінь підійде не тільки для звичайного компоту, але і для смачного і корисного джему, яким можна почастувати заглянули на чай подруг або діточок. Оригінальний джем готується легко і просто, з простих та доступних інгредієнтів. Джем з ревеню дуже популярний в США, а у нас його чомусь готують рідко. А даремно - дуже смачний джем, рекомендую спробувати.
Приємного!
- Ревінь - 500 грам (очистити і нарізати шматочками по 5 см.)
- Лимон - 1 штука (сік лимона вичавити)
- Імбир - - За смаком (натерти на тертці пару сантиметрів кореня імбиру за смаком)
- Сіль - 1 щіпка
1. У форму для випічки середнього розміру викладіть вимитий і нарізаний кубиками ревінь, додайте ваніль, щіпку солі і дайте настоятися протягом 10 хв.
2. Далі на ревінь треба вичавити сік лимона, все перемішати і помістити в розігріту до 350 градусів духовку. Запікати протягом 25-30 хвилин.
3. Виберіть ревінь з духовки і дайте охолонути.
4. Імбир пропустіть через часниковий прес, процідіть сік через марлю і додайте в ревінь. Всі розітріть, щоб не залишилося великих шматків ревеню.
5. Розітріть інгредієнти блендером.
6. Викладіть джем в баночку.