Голубці з ревеню
(покроковий рецепт з фото)
У сезон для приготування голубців найкраще використовувати листя ревеню, оскільки вони виходять більш ніжними і ароматними. Головне - використовувати тільки молоде листя і свинячо-яловичий фарш.
Подаються такі голубці з ревеню в домашніх умовах в гарячому вигляді. Перед приготуванням видаліть прожилки і заздалегідь відваріть рис - так ви прискорите процес приготування. Ця страва дуже популярне в сезон ревеню, а його шанувальники люблять такі голубці за їх ніжний і пікантний смак.
- Ревінь, листя - 20 штук
- Фарш - 600 грам
- Мал - 150 грам
- Морква - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Крем - 200 грам
1. Для приготування цієї страви нам знадобиться мінімум продуктів. Найголовніше - запастися ревенем. При необхідності його можна заморозити, щоб в зиязикай час побалувати близьких смачними голубцями. Фарш можна брати будь-який на ваш смак.
2. Відварюємо рис до напівготовності. Краще брати пропарений круглий рис для цієї страви. Даємо йому охолонути і змішуємо з фаршем.
3. Додаємо в начинку дрібно нарізану цибулю і моркву, а також спеції і сіль. Перемішуємо все до однорідної консистенції.
4. Якщо хочете, можна додати 1 яйце, але це зовсім не обов'язково. Головне, щоб фарш не був сильно пісним.
5. Загортаємо начинку в кожен лист ревеню у вигляді конверта і складаємо в ємність, в якій будемо гасити голубці.
6. Заливаємо зверху сметаною і додаємо трохи води. Ставимо гаситися на середній вогонь. Коли ревінь пустить сік, зменшуємо вогонь і доводимо до готовності на слабкому вогні.
7. При подачі притрусіть зеленню і полийте утворилася підливою. Смачного!