Кисіль з ревеню
(покроковий рецепт з фото)
Про корисні властивості ревеню відомо вже давно. З даного рецепта ви дізнаєтеся, як приготувати кисіль з ревеню. Його можна готувати чистим, а можна і з різними ягодами для різноманітності.
Як правило, ревінь гасять в цукровому сиропі, але і кисіль з ревеню дуже смачний. Цей овоч в основному готується як фрукт і під час приготування з нього виділяється достатньо води, щоб додавати її мінімум. Кисіль з ревеню виходить дуже смачний і кислуватий, тому він особливо популярний в літній час в сезон спеки.
- Ревінь - 500 грам
- Картопляний крохмаль - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 2 Ст. Ложок
- Вода - 1 літрів
1. Дивовижно, але стебла ревеню вважаються їстівними і корисними, а листя - отруйними. Його кислуватий смак відмінно буде поєднуватися з солодкими ягодами або фруктами, а готовим киселем можна поливати каші або пити разом з будь-яким ласощами. Отже, моєму стебла ревеню.
2. Нарізаємо стебла невеликими шматочками близько сантиметра. Додаємо цукор і заливаємо водою. Ставимо на вогонь варитися.
3. Варимо стебла близько 15 хвилин на слабкому вогні. Періодично помішуйте майбутній кисіль. Потім відкидаємо шматочки на друшляк. Нам потрібна залишилася рідина.
5. Розводимо крохмаль. Для цього покладіть його в половину склянки холодної води, дочекайтеся розчинення. Потім влийте його в наш кисіль, доведіть до кипіння і варіть ще близько 5 хвилин.