Рецепт Кисіль з ревеню фото

Кисіль з ревеню
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Ревінь
Рецепти для схуднення
На полуденок
Напої , Кислий
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 40 хв.

Про корисні властивості ревеню відомо вже давно. З даного рецепта ви дізнаєтеся, як приготувати кисіль з ревеню. Його можна готувати чистим, а можна і з різними ягодами для різноманітності.

Опис приготування:

Як правило, ревінь гасять в цукровому сиропі, але і кисіль з ревеню дуже смачний. Цей овоч в основному готується як фрукт і під час приготування з нього виділяється достатньо води, щоб додавати її мінімум. Кисіль з ревеню виходить дуже смачний і кислуватий, тому він особливо популярний в літній час в сезон спеки.

  • Ревінь - 500 грам
  • Картопляний крохмаль - 2 Ст. Ложки
  • Цукор - 2 Ст. Ложок
  • Вода - 1 літрів
кисіль з ревеню - фото крок 1
1. Дивовижно, але стебла ревеню вважаються їстівними і корисними, а листя - отруйними. Його кислуватий смак відмінно буде поєднуватися з солодкими ягодами або фруктами, а готовим киселем можна поливати каші або пити разом з будь-яким ласощами. Отже, моєму стебла ревеню.
кисіль з ревеню - фото крок 2
2. Нарізаємо стебла невеликими шматочками близько сантиметра. Додаємо цукор і заливаємо водою. Ставимо на вогонь варитися.
кисіль з ревеню - фото крок 3
3. Варимо стебла близько 15 хвилин на слабкому вогні. Періодично помішуйте майбутній кисіль. Потім відкидаємо шматочки на друшляк. Нам потрібна залишилася рідина.
кисіль з ревеню - фото крок 4
5. Розводимо крохмаль. Для цього покладіть його в половину склянки холодної води, дочекайтеся розчинення. Потім влийте його в наш кисіль, доведіть до кипіння і варіть ще близько 5 хвилин.

Схожі рецепти