Компот з ревеню
(покроковий рецепт з фото)
Компот з ревеню - це напій з мого дитинства, який мені постійно варила бабуся. Смачний, корисний і трохи кисленький, цей компот прекрасно втаязикє спрагу в літню спеку. Ділюся рецептом.
Коли я був маленьким, бабуся постійно варила мені компот з ревеню, так як вважала, що для дітей він - неймовірно корисно. Мені він, що буває рідко, дуже подобався - трохи кисленький, холодненький, цей компот відмінно тамував спрагу. Їм було дуже добре запивати страви, які мені здавалися тоді несмачними - компот адже кислий, тому його смак моментально перебивав смак нелюбимої мною їжі Роки пройшли, а я як і раніше в магазині не проходжу повз прилавка з ревенем - завжди купую і варю з нього компот. Благо приготувати компот з ревеню дуже просто. Розповідаю, як
- Стебла ревеню - 1 кілограм
- Цукор - 1 Склянка
- Лимон - 1/2 штуки
- Вода - 4 L
Підготуємо всі інгредієнти.
Ножем відріжте верхню і нижню частини стебел ревеню, очистіть стебла від верхнього шару.
Наріжте стебла на шматочки довжиною в 2-3 см.
У великій каструлі доведіть до кипіння 4 літра води, додайте цукор і прокип'ятіть 2 хвилини. Увага! Із вказаної кількості інгредієнтів виходить досить кисленький компот, якщо ви любите солодкий - додавайте більше цукру.
Додаємо ревінь. Регулюємо вогонь так, щоб компот варився на повільному кипінні. Варимо 10 хвилин.
Лимон нарізаємо тонкими часточками і додаємо в каструлю. Варимо компот ще 3-4 хвилини, після чого вимикаємо вогонь, накриваємо компот кришкою і наполягаємо 2 години під кришкою.
Коли компот настоїться - проціджуємо його через сито.
Розливаємо по глечиків - і все, компот з ревеню готовий!