Куряче філе під сирної кіркою
(покроковий рецепт з фото)
Скільки страв з курячого філе ви знаєте? У мене таких набереться близько 100, а можливо, і більше. Ось один з таких рецептів, як приготувати куряче філе під сирної кіркою, яке запікаю в духовці.
Замість курячого м'ясо можете використовувати яловичину або свинину, а також індиче м'ясо. Краще взяти тільки м'якоть, так набагато зручніше їсти страву. Сирну кірку зробіть з твердого або плавленого сиру, додайте до неї свіжу зелень, різні спеції за смаком. Їжте блюдо гарячим, через пару хвилин після запікання.
- Куряча грудка - 1 штука
- Сир твердий - 150 грам
- Вершки - 1 Склянка
- Зелень - 0, 5 пучка
- Розмарин сушений - 0, 5 чайних ложки
- Сіль, перець - За смаком
1. Вимиту курячу грудку наріжте невеликими шматочками.
2. Змішайте м'ясо зі столовою ложкою рослинного масла, сіллю, меленим перцем і сушеним розмарином. Викладіть грудку на дно форми для запікання.
3. Твердий сир натріть на крупній тертці.
4. У миску до сиру влийте вершки і перемішайте.
5. Отриману масу викладіть поверх курячого м'ясо в форму рівномірним шаром.
6. Надішліть форму в розігрітий до 180-200 градусів духовку на 20-30 хвилин, щоб утворилася скоринка.
7. Вимийте і подрібніть зелень.
8. Готове м'ясо дістаньте з духовки і розріжте. Прикрасьте свіжою зеленню і подавайте до столу.