Куряче філе під грибним соусом
(покроковий рецепт з фото)
Соковите смачне куряче м'ясо під грибним соусом на основі сметани. Легкий в приготуванні вечерю, на гарнір до якого досить буде парових овочів. Соус можна подрібнити в блендері або залишити так.
Мій варіант, як приготувати куряче філе під грибним соусом, дуже простий і зможе бути вам корисним практично в будь-якій ситуації. Куряче філе - дуже легке м'ясо саме по собі, а з грибочками виходить дуже ніжним і ситним.
- Куряче філе - 1 штука (половинка на порцію)
- Рослинна олія - 4 Ст. Ложки(2 ст.Л для смаження грибів, 2 ст.Л для смаження філе)
- Сіль - За смаком
- Прованські трави - За смаком
- Паприка мелена - За смаком
- Цибуля - 1 штука
- Гриби - 150 грам (печериці)
- Крем - 100 грам
Підготуйте продукти. Куряче філе вимийте і висушіть паперовим рушником, щоб краще пристали спеції. Очистіть і наріжте цибулю, гриби.
Куряче філе обваляйте в спеціях: сіль, паприка, прованські трави. Зробіть ножем не дуже глибокі надрізи, щоб м'ясо мало апетитний вигляд і швидко присмажився.
Розігрійте рослинне масло на сковороді, обсмажте філе з двох сторін під кришкою на середньому вогні до готовності.
На жирі від смаження м'яса (плюс 2 ст.Л свіжого влийте) приготуйте соус. Обсмажте цибулю і гриби до готовності з сіллю.
Влийте сметану, протушкувати 5 хвилин. Можна додати часник і зелень в кінці, але це за бажанням.
Готовий соус можна подрібнити блендером або залишити в такому вигляді.
Наріжте м'ясо шматочками і подайте з грибним соусом. Приємного!