Рецепт Куряче філе під грибним соусом фото

Куряче філе під грибним соусом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах, Курка, Куряче філе, Гриби, Печериці
Низькокалорійні, Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Соковите смачне куряче м'ясо під грибним соусом на основі сметани. Легкий в приготуванні вечерю, на гарнір до якого досить буде парових овочів. Соус можна подрібнити в блендері або залишити так.

Мій варіант, як приготувати куряче філе під грибним соусом, дуже простий і зможе бути вам корисним практично в будь-якій ситуації. Куряче філе - дуже легке м'ясо саме по собі, а з грибочками виходить дуже ніжним і ситним.

  • Куряче філе - 1 штука (половинка на порцію)
  • Рослинна олія - 4 Ст. Ложки(2 ст.Л для смаження грибів, 2 ст.Л для смаження філе)
  • Сіль - За смаком
  • Прованські трави - За смаком
  • Паприка мелена - За смаком
  • Цибуля - 1 штука
  • Гриби - 150 грам (печериці)
  • Крем - 100 грам
куряче філе під грибним соусом - фото крок 1
Підготуйте продукти. Куряче філе вимийте і висушіть паперовим рушником, щоб краще пристали спеції. Очистіть і наріжте цибулю, гриби.
куряче філе під грибним соусом - фото крок 2
Куряче філе обваляйте в спеціях: сіль, паприка, прованські трави. Зробіть ножем не дуже глибокі надрізи, щоб м'ясо мало апетитний вигляд і швидко присмажився.
куряче філе під грибним соусом - фото крок 3
Розігрійте рослинне масло на сковороді, обсмажте філе з двох сторін під кришкою на середньому вогні до готовності.
куряче філе під грибним соусом - фото крок 4
На жирі від смаження м'яса (плюс 2 ст.Л свіжого влийте) приготуйте соус. Обсмажте цибулю і гриби до готовності з сіллю.
куряче філе під грибним соусом - фото крок 5
Влийте сметану, протушкувати 5 хвилин. Можна додати часник і зелень в кінці, але це за бажанням.
куряче філе під грибним соусом - фото крок 6
Готовий соус можна подрібнити блендером або залишити в такому вигляді.
куряче філе під грибним соусом - фото крок 7
Наріжте м'ясо шматочками і подайте з грибним соусом. Приємного!

Схожі рецепти