Куряче філе з цибулею-пореєм і грибним соусом
(покроковий рецепт з фото)
Готувати з курки - одна насолода. М'ясо ніжне, дієтичне і підходить всім. Страву можна зробити для сімейної вечері. Оцініть рецепт, як приготувати куряче філе з цибулею-пореєм і грибним соусом.
Можна використовувати вершки або сметану для соусу. Якщо любите велика кількість соусу, використовуйте трохи більше, ніж вказано в рецепті. Не соромтеся додати гостру гірчицю, якщо любите пікантне блюдо, але якщо готуєте для всієї родини, краще використовувати ніжну.
- Куряче філе - 2 штуки (кожне близько 200 грам)
- Лук-пориста - 1 штука
- Гриби - 200 грам
- Гірчиця в зернах - 1 Ст. Ложка
- Біле вино - 100 мілілітрів (або вода )
- Вершки - 100 мілілітрів (або крем )
- Сушений чебрець - 1 Чайна ложка
- Часник - 1 зубчик
- Петрушка - 2 штуки
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Сіль і перець - За смаком
1. Вимийте куряче філе, натріть його сіллю і перцем. Розігрійте сковороду з оливковою олією, викладіть філе і обсмажують його з двох боків до золотистої скоринки.
2. Подрібніть часник, наріжте кружальцями цибулю-порей. Викладіть овочі до обсмаженої курки, обсмажте їх до м'якості.
3. Наріжте пластинками гриби, викладіть до цибулі і м'яса, обсмажуйте ще 1-2 хвилини.
4. Змішайте вино і вершки, вилийте суміш в сковороду, додайте гірчицю, тушкуйте все на слабкому вогні після закипання 4-5 хвилин.
5. Викладіть куряче філе в тарілку, наріжте його шматочками, додайте овочі і соус, який утворився в процесі обсмажування, прикрасьте рубаною петрушкою.