Рецепт Куряче філе з цибулею-пореєм і грибним соусом фото

Куряче філе з цибулею-пореєм і грибним соусом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Птах , Курка , Куряче філе , Гриби , Цибуля
ПП рецепти
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 2
Час приготування: 20 хв.

Готувати з курки - одна насолода. М'ясо ніжне, дієтичне і підходить всім. Страву можна зробити для сімейної вечері. Оцініть рецепт, як приготувати куряче філе з цибулею-пореєм і грибним соусом.

Опис приготування:

Можна використовувати вершки або сметану для соусу. Якщо любите велика кількість соусу, використовуйте трохи більше, ніж вказано в рецепті. Не соромтеся додати гостру гірчицю, якщо любите пікантне блюдо, але якщо готуєте для всієї родини, краще використовувати ніжну.

  • Куряче філе - 2 штуки (кожне близько 200 грам)
  • Лук-пориста - 1 штука
  • Гриби - 200 грам
  • Гірчиця в зернах - 1 Ст. Ложка
  • Біле вино - 100 мілілітрів (або вода )
  • Вершки - 100 мілілітрів (або крем )
  • Сушений чебрець - 1 Чайна ложка
  • Часник - 1 зубчик
  • Петрушка - 2 штуки
  • Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
  • Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
  • Сіль і перець - За смаком
куряче філе з цибулею-пореєм і грибним соусом - фото крок 1
1. Вимийте куряче філе, натріть його сіллю і перцем. Розігрійте сковороду з оливковою олією, викладіть філе і обсмажують його з двох боків до золотистої скоринки.
куряче філе з цибулею-пореєм і грибним соусом - фото крок 2
2. Подрібніть часник, наріжте кружальцями цибулю-порей. Викладіть овочі до обсмаженої курки, обсмажте їх до м'якості.
куряче філе з цибулею-пореєм і грибним соусом - фото крок 3
3. Наріжте пластинками гриби, викладіть до цибулі і м'яса, обсмажуйте ще 1-2 хвилини.
куряче філе з цибулею-пореєм і грибним соусом - фото крок 4
4. Змішайте вино і вершки, вилийте суміш в сковороду, додайте гірчицю, тушкуйте все на слабкому вогні після закипання 4-5 хвилин.
куряче філе з цибулею-пореєм і грибним соусом - фото крок 5
5. Викладіть куряче філе в тарілку, наріжте його шматочками, додайте овочі і соус, який утворився в процесі обсмажування, прикрасьте рубаною петрушкою.

Схожі рецепти