Рецепт Куряча пікката з артишоком фото

Куряча пікката з артишоком
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Овочі, Птах, Курка, Куряче філе, Макарони, Часник, Артишок
Для діабетиків
На обід, На вечерю, На швидку руку
Гарячі страви, Макаронні вироби

Соковиті тонкі скибки курячої грудки в пікантному ароматному соусі ідеально поєднуються з пастою. Смачно, швидко, незвично і просто. Менше півгодини - і на вашому столі маленький кулінарний шедевр!

Артишоки в наших краях рідко водяться. Але завжди можна знайти вихід: використовуйте консервовані сердцевінкі, буде теж дуже смачно!

  • Куряче філе - 3 штуки
  • Борошно рисове - 1/2 склянки
  • Часник - 3 зубчики
  • Артишок - 150 грам (у мене консервовані сердцевінкі)
  • Каперсами - 4 Ст. Ложки
  • Цедра лимону - 1 Чайна ложка
  • Вино біле сухе - 150 мілілітрів
  • Бульйон - 200 мілілітрів (курячий)
  • Масло оливкове - 3 Ст. Ложки
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Макаронні вироби - 300-400 грам (фузіллі, спіральки)
  • Чорний перець - За смаком
  • Сіль морська - За смаком
  • Пармезан - 50 грам
куряча пікката з артишоком - фото крок 1
Поставте варитися макарони у великій каструлі до стану аль-денте. Кожне куряче філе розрізати вздовж на два тонких пласта. Приправити сіллю і poperčite, потім запаніруйте в рисовому борошні. Можна і в пшеничного, але рисове борошно набагато менше горить при обсмажуванні.
куряча пікката з артишоком - фото крок 2
Розігрійте на сковороді оливкове мало, додайте в нього 20г вершкового. Порціями обсмажте скибочки філе до рум'яної скоринки. Викладіть на серветки.
куряча пікката з артишоком - фото крок 3
У сковороду викладіть рубаний часник і серединки артишоку. Швидко обсмажте протягом 1 хвилини.
куряча пікката з артишоком - фото крок 4
Влийте вино і курячий бульйон, випаруйте їх вполовину. Додайте промиті каперси і натерту свіжу цедру. Вирізати сіль і PROVARE пару хвилин.
куряча пікката з артишоком - фото крок 5
Викладіть в соус куряче філе і прогрійте все разом пару хвилин.
куряча пікката з артишоком - фото крок 6
Вийміть курку і додайте в соус, що залишився вершкове масло. Дайте соусу загуснути протягом ще декількох хвилин.
куряча пікката з артишоком - фото крок 7
Викладіть в соус готові макарони, зберігши півсклянки води від варіння, додайте тертий сир. Хорошенечко перемішайте, щоб покрити соусом всю пасту. При необхідності додайте воду, щоб соусу вистачило.
куряча пікката з артишоком - фото крок 8
Подавайте відразу ж, розклавши по підігрітих тарілках пасту з соусом і виклавши зверху куряче філе. Присипте петрушкою і трохи пармезаном. Смачного!

Схожі рецепти