Куряча пікката з артишоком
(покроковий рецепт з фото)
Соковиті тонкі скибки курячої грудки в пікантному ароматному соусі ідеально поєднуються з пастою. Смачно, швидко, незвично і просто. Менше півгодини - і на вашому столі маленький кулінарний шедевр!
Артишоки в наших краях рідко водяться. Але завжди можна знайти вихід: використовуйте консервовані сердцевінкі, буде теж дуже смачно!
- Куряче філе - 3 штуки
- Борошно рисове - 1/2 склянки
- Часник - 3 зубчики
- Артишок - 150 грам (у мене консервовані сердцевінкі)
- Каперсами - 4 Ст. Ложки
- Цедра лимону - 1 Чайна ложка
- Вино біле сухе - 150 мілілітрів
- Бульйон - 200 мілілітрів (курячий)
- Масло оливкове - 3 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 50 грам
- Макаронні вироби - 300-400 грам (фузіллі, спіральки)
- Чорний перець - За смаком
- Сіль морська - За смаком
- Пармезан - 50 грам
Поставте варитися макарони у великій каструлі до стану аль-денте. Кожне куряче філе розрізати вздовж на два тонких пласта. Приправити сіллю і poperčite, потім запаніруйте в рисовому борошні. Можна і в пшеничного, але рисове борошно набагато менше горить при обсмажуванні.
Розігрійте на сковороді оливкове мало, додайте в нього 20г вершкового. Порціями обсмажте скибочки філе до рум'яної скоринки. Викладіть на серветки.
У сковороду викладіть рубаний часник і серединки артишоку. Швидко обсмажте протягом 1 хвилини.
Влийте вино і курячий бульйон, випаруйте їх вполовину. Додайте промиті каперси і натерту свіжу цедру. Вирізати сіль і PROVARE пару хвилин.
Викладіть в соус куряче філе і прогрійте все разом пару хвилин.
Вийміть курку і додайте в соус, що залишився вершкове масло. Дайте соусу загуснути протягом ще декількох хвилин.
Викладіть в соус готові макарони, зберігши півсклянки води від варіння, додайте тертий сир. Хорошенечко перемішайте, щоб покрити соусом всю пасту. При необхідності додайте воду, щоб соусу вистачило.
Подавайте відразу ж, розклавши по підігрітих тарілках пасту з соусом і виклавши зверху куряче філе. Присипте петрушкою і трохи пармезаном. Смачного!