Курка з лаймом
(покроковий рецепт з фото)
Я люблю поєднання лайма, часнику і кінзи. Додаємо сюди курку - і отримуємо дуже смачне гаряче блюдо за мотивами мексиканської кухні. Отже, рецепт курки з лаймом - читаємо і готуємо!
У приготуванні цієї страви лайм послужить нам подвійну службу. Для початку окремо натріть цедру, а лайми можна пропустити через соковижималку або просто видавити сік вручну. В результаті курка просочиться запахом і смаком лайма, придбає приємну кислинку. Така курочка буде чудово поєднуватися з будь-яким гарніром. Отже, рецепт курки з лаймом - прошу любити і жалувати!
- Куряче філе - 3 штуки
- Вапно - 3-4 штук
- Часник - 4-6 зубчиків
- Оливкова олія - 1 За смаком
- Кмин - 1 За смаком
- Порошок чилі - 1 За смаком
- Авокадо - 1 штука
Пропустити через м'ясорубку часник, кінзу і цедру лайма. Розріжте на дольки лайм і наріжте скибочками авокадо.
Наріжте філе на не великі шматочки. Так само філе можна готувати і цілком, все залежить від ваших уподобань.
Налийте трохи оливкового масла в більшу сковороду, рівно стільки, щоб злегка покривало дно. Розігрівайте сковороду на середньому вогні, щоб вона не була занадто гаряча. Додайте курку і нехай вона спокійно готується.
Як тільки вона підрум'яниться і не буде вже прилипати до сковороди, щедро посипте її кмином і меленим червоним перцем. Нехай в такому вигляді вона згасити близько двох хвилин.
Переверніть курку, зменшіть вогонь і посипте її подрібненим часником і цедрою лайма. Перемішайте і нехай вона згасити пару хвилин, стежте за тим, щоб часник не пригорає.
Як тільки філе приготується, додайте сік лайма і гарненько все перемішайте.
Викладіть шматочки філе на тарілку і посипте кінзою.