Курка з чорносливом в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Соковита і пікантна курочка з чорносливом - ця страва, яке можна приготувати на обідній або святковий стіл. Я пропоную класичний рецепт курки з чорносливом в духовці.
Відмінне блюдо, яким можна здивувати навіть примхливого гостя. Завдяки чорносливу і волоських горіхів, курка виходить пікантною і дуже ароматною, а вершки роблять її соковитою.
- Курка - 1 штука
- Чорнослив - 100 грам
- Цибуля ріпчаста - 3 штуки
- Вершки - 1, 5 склянки
- Грецькі горіхи - 40 грам
- Сіль, приправи і перець - За смаком
1. Візьміть курку середнього розміру, але перед цим замочіть за годину чорнослив. Обробити її на частини і обваляйте в борошні.
2. Обсмажте її на повільному вогні до утворення рум'яної золотистої скоринки.
3. Поки частини м'яса смажаться, вийміть з чорносливу кісточки і наріжте його дрібно.
4. Складіть курку в каструлю з високими бортами, після чого наріжте цибулю кільцями. Зверху посипте все нарізаним чорносливом, сіль і poperčite.
5. Вершки в даному блюді грають роль соусу. Ними потрібно залити все складені інгредієнти.
3. Класичний рецепт курки з чорносливом в духовці включає в себе волоські горіхи. Я їх подрібнити і додала до продуктів, після ретельного перемішування, залила все сливками, закрила кришкою і поставила на слабкий вогонь на півгодини.
4. М'ясо за таким рецептом виходить дуже смачним і очним, а чорнослив надає йому особливу пікантність.