Курка, фарширована яблуками і чорносливом
(покроковий рецепт з фото)
У кожної людини є свої улюблені і "коронні" рецепти. Курка, фарширована яблуками і чорносливом, відноситься саме до таких рецептів. Чорнослив прекрасно поєднується з яблуками, вам сподобається!
Це класичний рецепт приготування курки, фаршированої яблуками і чорносливом. Для початку підготовлена курка маринується 30 хвилин в суміші зі сметани і приправ. Потім гарненько фарширується фруктами. Ніжки зв'язуються нитками і курка поміщається в рукав для запікання. Запікати курку необхідно близько 40 хвилин. Готову страву подавайте тільки в гарячому вигляді, прикрасивши зеленню салату. Гарного дня!
- Курка - 1, 3 кілограма
- Чорнослив - 100 грам
- Яблука - 3 штуки
- Крем - 2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Прованські трави - За смаком
- Листя салату - 6-7 штук
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Змішайте сметану з прованськими травами і перцем.
Курку промийте, видаліть зайвий жир і змастити сметаною зі спеціями. Промажьте зовні і всередині. Ми залишаємо маринуватися на 25-30 хвилин.
Чорнослив і яблука ретельно промиваємо. Яблука нарізаємо часточками.
Кладемо фрукти в курячу тушку. Шкірку закріплюємо зубочисткою.
Ніжки зв'яжіть ниткою.
Помістіть курку в рукав для запікання, надійно його закріпивши скріпкою. В рукаві зробіть отвори, щоб виходило повітря. Запікаємо в духовці 35-40 хвилин, температура 180 градусів.
Готовність курки перевірте зубочисткою. Якщо хочете, щоб курка ще більше почервоніла, приберіть рукав і запікайте просто на деку ще 15 хвилин.
Розкладіть на тарілку листя салату. По центру викладіть курку (видаливши зубочистку і нитки). Частина начинки викладаємо навколо курки. Смачного!