Рецепт Курка, фарширована яблуками і чорносливом фото

Курка, фарширована яблуками і чорносливом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах , Фрукти , Курка , Яблука
Рецепти без шкоди
На обід , На вечерю
Страви в рукаві , Страви цілком
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 2 г. 0 хв.

У кожної людини є свої улюблені і"коронні" рецепти. Курка, фарширована яблуками і чорносливом, відноситься саме до таких рецептів. Чорнослив прекрасно поєднується з яблуками, вам сподобається!

Опис приготування:

Це класичний рецепт приготування курки, фаршированої яблуками і чорносливом. Для початку підготовлена ​​курка маринується 30 хвилин в суміші зі сметани і приправ. Потім гарненько фарширується фруктами. Ніжки зв'язуються нитками і курка поміщається в рукав для запікання. Запікати курку необхідно близько 40 хвилин. Готову страву подавайте тільки в гарячому вигляді, прикрасивши зеленню салату. Гарного дня!


  • Курка - 1, 3 кілограма
  • Чорнослив - 100 грам
  • Яблука - 3 штуки
  • Крем - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
  • Прованські трави - За смаком
  • Листя салату - 6-7 штук
курка, фарширована яблуками і чорносливом - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
курка, фарширована яблуками і чорносливом - фото крок 2
Змішайте сметану з прованськими травами і перцем.
курка, фарширована яблуками і чорносливом - фото крок 3
Курку промийте, видаліть зайвий жир і змастити сметаною зі спеціями. Промажьте зовні і всередині. Ми залишаємо маринуватися на 25-30 хвилин.
курка, фарширована яблуками і чорносливом - фото крок 4
Чорнослив і яблука ретельно промиваємо. Яблука нарізаємо часточками.
курка, фарширована яблуками і чорносливом - фото крок 5
Кладемо фрукти в курячу тушку. Шкірку закріплюємо зубочисткою.
курка, фарширована яблуками і чорносливом - фото крок 6
Ніжки зв'яжіть ниткою.
курка, фарширована яблуками і чорносливом - фото крок 7
Помістіть курку в рукав для запікання, надійно його закріпивши скріпкою. В рукаві зробіть отвори, щоб виходило повітря. Запікаємо в духовці 35-40 хвилин, температура 180 градусів.
курка, фарширована яблуками і чорносливом - фото крок 8
Готовність курки перевірте зубочисткою. Якщо хочете, щоб курка ще більше почервоніла, приберіть рукав і запікайте просто на деку ще 15 хвилин.
курка, фарширована яблуками і чорносливом - фото крок 9
Розкладіть на тарілку листя салату. По центру викладіть курку (видаливши зубочистку і нитки). Частина начинки викладаємо навколо курки. Смачного!

Схожі рецепти