Фарширована курка чорносливом і курагою
(покроковий рецепт з фото)
Така фарширована курка чорносливом і курагою в домашніх умовах буде казковою "гостею" на будь-якому святковому столі. З фаршем, чорносливом і курагою блюдо виходить ще ситніше і ароматні.
Така фарширована курка чорносливом і курагою в домашніх умовах готується зовсім не складно. Особливу родзинку м'яса надає поєднання фруктів і часнику. На святковий стіл таку страву підійде найкращим чином. Більш того, в багатьох сім'ях воно вважається традиційним.
- Курка - 1 штука
- Яблука - 5 штук
- Чорнослив - 200 грам
- Чорнослив - 200 грам
- Часник - 3 зубчики
- Мед - 2 Ст. Ложки
- Сіль і приправи - За смаком
- Майонез - 100 грам
1. Фруктовий фарш для такої курочки - це чудове рішення. Для початку чистимо яблука, нарізаємо їх часточками і точно також чинимо з курагою і чорносливом. Можна зробити фарш з фруктів - тоді м'ясо вийде ще більш соковитим, оскільки фрукти просочать його своїм соком, а можна навпаки - порізати ще крупніше.
2. Намазуємо нашу курочку майонезом і медом. Добре розтираємо соус по всій поверхні і закладаємо всередину наші фрукти.
3. Зашиваємо курку, щоб начинка залишилася всередині під час запікання і відправляємо в духовку. Також можна скористатися звичайними зубочистками. Духовку розігріваємо до 200 градусів, а після відправки курки зменшуємо до 180. Запікаємо близько 45 хвилин (в залежності від продуктивності духовки) і даємо трохи охолонути.
4. Особливою родзинкою багато хто вважає поєднання часнику з фруктами. Повірте, якщо ви додасте 3-5 зубків часнику всередину до фруктів, ви отримаєте незабутній і приголомшливий аромат м'яса. Якщо ж ви не любите часник, можете просто нафарширувати курочку курагою, яблуками і чорносливом. Ще один секрет, запікати тушку можна в фользі, для а 10 хвилин до готовності зняти її, щоб утворилася рум'яна кірочка.