Курка, фарширована рисом і курагою
(покроковий рецепт з фото)
Для святкового столу або вечері в тестом сімейному колі відмінно підійде цей досить простий рецепт курки, фаршированої рисом і курагою. Це смачно, оригінально і дуже апетитно.
Курка, фарширована рисом і курагою в домашніх умовах, припаде до смаку всім любителям пікантного поєднання м'яса і солодких фруктів. Щоб зробити начинку ще більш цікавою, можна додати також чорнослив або інжир, наприклад. Ця страва - прекрасний варіант для зайнятих господинь, які люблять готувати смачно і без зайвого клопоту.
- Курка - 1 штука
- Мал - 1 Склянка
- Чорнослив - 100-150 грам
- Чорнослив або інжир - 100 грам (по бажанню)
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Рослинна олія - 1 Чайна ложка
1. Птицю потрібно при необхідності очистити від потрошки і видалити зайвий жир. Як слід вимити, а потім обсушити.
2. З'єднати сіль з перцем, при бажанні можна додати трохи паприки, і натерти отриманою сумішшю птицю з усіх боків і всередині. Використовувати в рецепт приготування курки, фаршированої рисом і курагою потрібно обережно, щоб не перебити смак страви. Птицю накрити харчовою плівкою або поліетиленовим пакетом і відправити в холодильник на пару годин. Можна залишити на ніч.
3. Для приготування начинки рис потрібно відправити в холодну воду і на вогонь. Після закипання підсолити і варити до напівготовності. Дати йому добре охолонути. Тим часом нарізати дрібно курагу (в даному випадку доданий ще і чорнослив для пікантності) і відправити до остившему рису. Як слід перемішати все.
4. Начинку потрібно спробувати і при необхідності підсолити або поперчити додатково до смаку.
5. Потім нафарширувати нею птицю. Укладати рис потрібно досить щільно, приминаючи ложкою.
6. Потім закріпити верх зубочисткою або шпажкою, викласти в форму, змащену маслом, і відправити в розігріту духовку. Запікаємо при 180 градусах протягом 80-80 хвилин.
7. Коли курка, фарширована рисом і курагою в домашніх умовах, готова, шпажку потрібно видалити. Трохи остудивши, можна нарізати курочку і подавати до столу.