Рецепт Курка, фарширована рисом і курагою фото

Курка, фарширована рисом і курагою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах , Фрукти , Курка , Крупи , Сухофрукти , Чорнослив , Мал
Рецепти без шкоди
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви , Страви з начинкою
Кількість порцій: 6
Час приготування: 19 г. 0 хв.

Для святкового столу або вечері в тестом сімейному колі відмінно підійде цей досить простий рецепт курки, фаршированої рисом і курагою. Це смачно, оригінально і дуже апетитно.

Опис приготування:

Курка, фарширована рисом і курагою в домашніх умовах, припаде до смаку всім любителям пікантного поєднання м'яса і солодких фруктів. Щоб зробити начинку ще більш цікавою, можна додати також чорнослив або інжир, наприклад. Ця страва - прекрасний варіант для зайнятих господинь, які люблять готувати смачно і без зайвого клопоту.

  • Курка - 1 штука
  • Мал - 1 Склянка
  • Чорнослив - 100-150 грам
  • Чорнослив або інжир - 100 грам (по бажанню)
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
  • Рослинна олія - 1 Чайна ложка
курка, фарширована рисом і курагою - фото крок 1
1. Птицю потрібно при необхідності очистити від потрошки і видалити зайвий жир. Як слід вимити, а потім обсушити.
курка, фарширована рисом і курагою - фото крок 2
2. З'єднати сіль з перцем, при бажанні можна додати трохи паприки, і натерти отриманою сумішшю птицю з усіх боків і всередині. Використовувати в рецепт приготування курки, фаршированої рисом і курагою потрібно обережно, щоб не перебити смак страви. Птицю накрити харчовою плівкою або поліетиленовим пакетом і відправити в холодильник на пару годин. Можна залишити на ніч.
курка, фарширована рисом і курагою - фото крок 3
3. Для приготування начинки рис потрібно відправити в холодну воду і на вогонь. Після закипання підсолити і варити до напівготовності. Дати йому добре охолонути. Тим часом нарізати дрібно курагу (в даному випадку доданий ще і чорнослив для пікантності) і відправити до остившему рису. Як слід перемішати все.
курка, фарширована рисом і курагою - фото крок 4
4. Начинку потрібно спробувати і при необхідності підсолити або поперчити додатково до смаку.
курка, фарширована рисом і курагою - фото крок 5
5. Потім нафарширувати нею птицю. Укладати рис потрібно досить щільно, приминаючи ложкою.
курка, фарширована рисом і курагою - фото крок 6
6. Потім закріпити верх зубочисткою або шпажкою, викласти в форму, змащену маслом, і відправити в розігріту духовку. Запікаємо при 180 градусах протягом 80-80 хвилин.
курка, фарширована рисом і курагою - фото крок 7
7. Коли курка, фарширована рисом і курагою в домашніх умовах, готова, шпажку потрібно видалити. Трохи остудивши, можна нарізати курочку і подавати до столу.

Схожі рецепти