Курка, фарширована рисом і курагою

Курка, фарширована рисом і курагою
Кількість порцій: 6 Час приготування: 19 г. 0 хв.
Для святкового столу або вечері в тестом сімейному колі відмінно підійде цей досить простий рецепт курки, фаршированої рисом і курагою. Це смачно, оригінально і дуже апетитно.

опис приготування:

курка, фарширована рисом і курагою в домашніх умовах, припаде до смаку всім любителям пікантного поєднання м'яса і солодких фруктів. Щоб зробити начинку ще більш цікавою, можна додати також чорнослив або інжир, наприклад. Ця страва — прекрасний варіант для зайнятих господинь, які люблять готувати смачно і без зайвого клопоту.

  • курка— 1 штука
  • Мал— 1 Склянка
  • чорнослив— 100-150 грам
  • Чорнослив або інжир— 100 грам(по бажанню)
  • сіль— За смаком
  • перець— За смаком
  • Рослинна олія— 1 Чайна ложка
курка, фарширована рисом і курагою - фото крок 1 1. Птицю потрібно при необхідності очистити від потрошки і видалити зайвий жир. Як слід вимити, а потім обсушити.

курка, фарширована рисом і курагою - фото крок 2 2. З'єднати сіль з перцем, при бажанні можна додати трохи паприки, і натерти отриманою сумішшю птицю з усіх боків і всередині. Використовувати в рецепт приготування курки, фаршированої рисом і курагою потрібно обережно, щоб не перебити смак страви. Птицю накрити харчовою плівкою або поліетиленовим пакетом і відправити в холодильник на пару годин. Можна залишити на ніч.

курка, фарширована рисом і курагою - фото крок 3 3. Для приготування начинки рис потрібно відправити в холодну воду і на вогонь. Після закипання підсолити і варити до напівготовності. Дати йому добре охолонути. Тим часом нарізати дрібно курагу (в даному випадку доданий ще і чорнослив для пікантності) і відправити до остившему рису. Як слід перемішати все.

курка, фарширована рисом і курагою - фото крок 4 4. Начинку потрібно спробувати і при необхідності підсолити або поперчити додатково до смаку.

курка, фарширована рисом і курагою - фото крок 5 5. Потім нафарширувати нею птицю. Укладати рис потрібно досить щільно, приминаючи ложкою.

курка, фарширована рисом і курагою - фото крок 6 6. Потім закріпити верх зубочисткою або шпажкою, викласти в форму, змащену маслом, і відправити в розігріту духовку. запікаємо при 180 градусах протягом 80-80 хвилин.

курка, фарширована рисом і курагою - фото крок 7 7. коли курка, фарширована рисом і курагою в домашніх умовах, готова, шпажку потрібно видалити. трохи остудивши, можна нарізати курочку і подавати до столу.

Схожі рецепти

Фарширована курка чорносливом і курагою

Фарширована курка чорносливом і курагою

Така фарширована курка чорносливом і курагою в домашніх умовах буде казковою "; гостею" на будь-якому святковому столі. З фаршем, чорносливом і курагою блюдо виходить ще ситніше і ароматні. опис приготування: Така фарширована курка чорносливом і курагою в домашніх умовах готується зовсім не ск...

читати далі
Курка, фарширована грибами і рисом

Курка, фарширована грибами і рисом

Ефектне блюдо на святковий стіл, на приготування якого ви витратите зовсім небагато часу і сил. опис приготування: М'яка і ніжна фарширована курка — хто ж встоїть перед такою спокусою? Якщо ви не знаєте, що приготувати на святковий стіл — цей простий рецепт курки, фаршированої грибами і рисом,...

читати далі
Курка, фарширована рисом і яблуками

Курка, фарширована рисом і яблуками

Найкраща начинка для курки на святковий стіл — це ніжний рис з соковитими яблуками, з таким наповненням курочка вийде смачна і ароматна, і гості будуть їсти її з задоволенням. опис приготування: У нас чомусь все, коли готують таку курочку, найчастіше фарширують її гречкою, хоча є дуже багато і...

читати далі
Курка в рукаві, фарширована рисом

Курка в рукаві, фарширована рисом

Це відмінний варіант для основного блюда - курка в рукаві, фарширована рисом і овочами. ситно, смачно і корисно. Що може бути краще? опис приготування: Класичний рецепт курки в рукаві, фаршированої рисом, найчастіше передбачає в якості доповнення до начинки смажені гриби або сухофрукти, наприк...

читати далі
Індичка, фарширована рисом

Індичка, фарширована рисом

Сьогодні я розповім, як приготувати індичку, фаршировану рисом. рецепт цікавий, оскільки для фарширування використовується безліч апетитних інгредієнтів: горіхи, розмарин, гриби. смачно! опис приготування: В якості начинки для індички я використала не тільки рис. Придалися також заморожені гри...

читати далі