Рецепт Фарширована курка рисом фото

Фарширована курка рисом
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Птах , Курка , Крупи , Мал
На обід , На вечерю , На святковий стіл , День народження
Гарячі страви , Фаршировані
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Ситне, апетитне і нескладне в процесі блюдо хочу запропонувати вам повторити на своїй кухні. Воно підійде не тільки для обіду або вечері, але і стане прекрасним варіантом для святкового столу.

Опис приготування:

Це простий і досить вдалий варіант, як приготувати фаршировану курку рисом. У начинку я пропоную додати бекон, щоб вона була соковитою і ароматною. Також ви завжди можете використовувати в рецепт найрізноманітніші спеції, трави. При бажанні курочку можна попередньо замаринувати, наприклад. Це відмінний приклад ситного повноцінного страви без особливих труднощів.

  • Курка - 1 штука
  • Мал - 1/2 склянки
  • Цибулина - 1 штука
  • Бекон - 100 грам
  • Томатна паста - 1 Чайна ложка
  • Рослинна олія - 2 чайних ложки
  • Сіль, перець, спеції - За смаком
фарширована курка рисом - фото крок 1
1. Курку вимийте, обсушити і натріть з усіх боків сумішшю перцю, солі, томатної пасти і рослинного масла. Очистіть цибулину і подрібніть. Обсмажте разом з беконом до рум'яності. Розігрійте духовку до 180 градусів.
фарширована курка рисом - фото крок 2
2. Відваріть в підсоленій воді рис, з'єднайте з беконом і цибулею і ретельно перемішайте. Отриманою сумішшю нафаршируйте курочку. Викладіть її на деко і відправте в духовку.
фарширована курка рисом - фото крок 3
3. Час запікання залежить від розміру вашої птиці. В середньому це по півгодини на кожні 500 грам ваги + ще 20 хвилин. Як тільки при надрізі буде виділятися прозорий сік і курочка зарум'яниться, можна подавати блюдо до столу.
Смачного!

Схожі рецепти