Фарширована курка рисом
(покроковий рецепт з фото)
Ситне, апетитне і нескладне в процесі блюдо хочу запропонувати вам повторити на своїй кухні. Воно підійде не тільки для обіду або вечері, але і стане прекрасним варіантом для святкового столу.
Це простий і досить вдалий варіант, як приготувати фаршировану курку рисом. У начинку я пропоную додати бекон, щоб вона була соковитою і ароматною. Також ви завжди можете використовувати в рецепт найрізноманітніші спеції, трави. При бажанні курочку можна попередньо замаринувати, наприклад. Це відмінний приклад ситного повноцінного страви без особливих труднощів.
- Курка - 1 штука
- Мал - 1/2 склянки
- Цибулина - 1 штука
- Бекон - 100 грам
- Томатна паста - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - 2 чайних ложки
- Сіль, перець, спеції - За смаком
1. Курку вимийте, обсушити і натріть з усіх боків сумішшю перцю, солі, томатної пасти і рослинного масла. Очистіть цибулину і подрібніть. Обсмажте разом з беконом до рум'яності. Розігрійте духовку до 180 градусів.
2. Відваріть в підсоленій воді рис, з'єднайте з беконом і цибулею і ретельно перемішайте. Отриманою сумішшю нафаршируйте курочку. Викладіть її на деко і відправте в духовку.
3. Час запікання залежить від розміру вашої птиці. В середньому це по півгодини на кожні 500 грам ваги + ще 20 хвилин. Як тільки при надрізі буде виділятися прозорий сік і курочка зарум'яниться, можна подавати блюдо до столу.
Смачного!
Смачного!